X

Eerste WK punten voor De Waal

De door regen geteisterde GP van Portugal werd er één van gemengde gevoelens voor het Jumbo No Fear Vamo Honda team. De immer aanvallende Micha-Boy De Waal werd in Agueda beloond met zijn eerste WK punten! Voor Marshal Weltin werd het door een handkwetsuur een wedstrijd om snel te vergeten.

De traditionele Grote Prijs van Portugal werd een keerpunt voor Micha-Boy De Waal. In de eerste manche snelde de verbeten Nederlander van buiten de top-15 naar de 15de plek. Helaas ging De Waal in de fout en klapte er flink af. Door de schade aan zijn motor moest Micha de wedstrijd staken.

Absoluut No Fear en één en al inzet: Micha-Boy De Waal.

In de tweede manche maakte de coureur uit Veen in het internationale gezelschap indruk met zijn snelheid en lef. Na een slechte start –zo rond de 30ste plaats- stak de Jumbo No Fear Vamo Honda rijder het vuur aan de lont. De Waal had goede lijnen op de zware baan en stootte zo van de top-20 door naar de 16de plaats. Aangezien die opmars aan het slot zijn tol eiste, moest hij nog twee plaatsen prijsgeven. De 18de plaats was wel goed voor de eerste 3 WK punten van Micha.

Teammaat Marshal Weltin kwam behoorlijk uit de verf in de tijdstraining. Weltin leek zich dan ook goed aan te passen aan de verraderlijk omloop. Dit werd aanvankelijk bevestigd in de kwalificatiemanche. Toen de Amerikaan te kort kwam op een ‘triple’ sprong en ten val kwam, kwetste hij zijn hand. Marshal wist nog net de race af te maken hoewel hij erg werd gehinderd door de pijn.

De medische controle achteraf gaf hem gelukkig het groene licht. Weltin kon zonder breuken zijn kansen wagen op zondag maar al vlug bleek de geblesseerde hand een enorme handicap. Door de zwelling en de pijn die erger werd in de openingsmanche moest de MX2 rookie alsnog de handdoek in de ring gooien.Het Jumbo No Fear Vamo Honda team treedt eind deze maand aan in het Russische Orlyonok waar de zesde ronde van het FIM MX2 wereldkampioenschap plaatsvindt.

Micha-Boy De Waal: “Ik ben blij dat de eerste punten eindelijk binnen zijn! Dat de snelheid er is, wisten we al langer maar het niveau ligt zo hoog dat je echt goede starts nodig hebt om een rol van betekenis te kunne spelen. Helaas hadden we tijdens de kwali-race op zaterdag een technisch probleempje waardoor ik ‘s anderendaags vanop een erg ongunstige positie moest starten. Met meer wedstrijdritme moet er de komende GP’s meer in zitten!”

Marshal Weltin zat in Portugal in de hoek waar de klappen vallen.


Marshal Weltin:
“De banen, de concurrentie, alles is zwaar op WK-niveau! Door de moeilijke omstandigheden was het extra lasting om met een gekwetste hand te rijden. We hebben er alles aan gedaan om klaar te zijn voor zondag en ik had gehoopt dat het wel zou lukken. Dat draaide jammer genoeg anders uit. In de eerste bocht kwam ik ten val en ik kreeg steeds meer pijn in mijn hand. We richten ons nu op de volgende wedstrijden, gelukkig blijkt de blessure aan mijn hand toch mee te vallen.”

Foto’s: Bavo