X

Einde seizoen voor Nicky van Wordragen

Nicky van Wordragen van het 964 Yamaha team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Italiaanse Arco di Trento een zware knieblessure opgelopen.  Nicky kwam bij de start van de eerste manche hard ten val waarbij ze de blessure opliep. Op wilskracht heeft ze geprobeerd om haar weg te vervolgen maar verderop in de ronde overstrekte ze haar knie nogmaals en verdween met een van pijn vertrokken gezicht uit de wedstrijd.
Na wat rust, een taping en een kniebrace eromheen, wilde Nicky op zondagochtend toch proberen om te rijden in de tweede manche. Ze kreeg van het medisch centrum op het circuit goedkeuring om te starten. Echter tijdens een rondje op de testbaan merkte ze al snel dat het te pijnlijk was. Haar knie schoot opnieuw verkeerd waardoor ze noodgedwongen moest beslissen om niet te rijden.
Vanochtend heeft Nicky een bezoek gebracht aan het ziekenhuis waar ze gelijk foto’s en een MRI scan van haar knie kon laten maken. Hierbij werd geconstateerd dat haar voorste kruisband volledig is afgescheurd. Omdat er nu teveel vocht in haar knie zit en ze een botkneuzing heeft, kan ze nog niet geopereerd worden. Dit zal over zes weken gaan gebeuren waarna ze vervolgens 9 maanden zal moeten revalideren.

Voor Nicky is dit een bittere pil want haar seizoen is nu al voorbij. Nicky bedankt alle mensen die haar in haar voorbereiding op het seizoen hebben geholpen om zo sterk mogelijk aan de start te komen in Italie. Wanneer er meer nieuws is over haar revalidatie zullen we u hiervan op de hoogte stellen.

Nicky Van Wordragen: “Zoals velen ondertussen al weten ben ik gisteren ongelukkig hard gevallen met de start tijdens de eerste manche van het WK in Italië. Ik heb hierbij mijn voorste kruisband gescheurd. Zaterdag middag/avond heb ik de knie laten tapen en we hebben mijn Cti brace aangepast zodat deze minder ver kon strekken. Bij het medisch centrum  kreeg ik op zondagochtend goedkeuring om te rijden de tweede manche. We hebben het eerst op de testbaan geprobeerd en al snel schoot de knie meteen weer verkeerd met veel pijn net of hij uit de kom schoot en meteen weer terug. Hoe kl**te het ook is, we begrepen allemaal meteen dat van start gaan totaal geen zin had!

Het seizoen vorig jaar rot geëindigd en nu rot begonnen. Helaas hoort dit er ook bij hoeveel tijd, geld en energie je er ook in steekt het kan zomaar voorbij zijn voor het goed en wel begonnen is en dat doet mentaal meer zeer dan fysiek. Maar goed we moeten nu door. Ik wil iedereen bedanken voor de lieve berichtjes en steun, supporters en ook sponsoren.”