X

KNMV: Herlings laat er geen twijfel over bestaan.

Op het prachtig aangeklede circuit ‘De Bargen’ gaf de Stichting Circuit Oldebroek een visite kaartje af. De tweede KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc kende een vlekkeloze organisatie en geeft zonder twijfel hoop voor de toekomst! Dat geldt ook voor Jeffrey Herlings want hij is momenteel in bloedvorm, het enige probleem zijn de starts. Ondanks dat probleem wist de KTM-rijder beide manches te winnen in het Gelderse Oldebroek. Yamaha-rijder Romain Febvre (2-2) werd tweede voor IceOne Racing-rijder Gautier Paulin (4-3).

1e manche
De eerste manche weet Febvre het beste uit de startblokken te komen, de Fransman pakt de HGS Holeshot Award. Zijn landgenoot Paulin volgt voor Glenn Coldenhoff terwijl Herlings omstreeks de tiende plaats over de eerste tafelberg vliegt. De leider in de tussenstand werkt zich rustig en beheerst naar voren en laat de Fransman even het tempo maken. Halverwege de wedstrijd vindt de 23-jarige crosser het mooi geweest en hij neemt de leiding over. Volgens geeft hij het aanwezige publiek reden tot vreugde want met bijna 30 seconden voorsprong wint hij de eerste manche. Het is zijn 75 ONK/DMofMX manche overwinning! Voormalig MXGP Wereld Kampioen Febvre wordt tweede voor WILVO Yamaha-rijder Simpson die het gevecht met Paulin in zijn voordeel weet te beslissen. De vierde plek is voor Paulin gevolgd door teamgenoot Max Anstie die na zijn crash in Spanje gelukkig weer op de motor kon stappen. Geen goede wedstrijd voor Coldenhoff, hij verlaat vroegtijdig de wedstrijd.
2e manche
Ook de tweede manche neemt Febvre de beste start en hij mag de eerste helft van de wedstrijd het tempo bepalen. Herlings komt als tweede uit de eerste ronde en vind het na 15 minuten mooi geweest. De 26-jarige crosser wordt gepasseerd en opnieuw achtergelaten. Met 24 seconden voorsprong boekt de crosser uit Oploo zijn 76e ONK/DMofMX manche overwinning en tevens zijn 35e dagzege in deze competitie! Febvre is ook nu ‘the best of the rest’ nu voor landgenoot Paulin die na tien minuten wedstrijd Coldenhoff van de derde plaats heeft verdrongen. Even later volgt Simpson die vierde wordt voor ‘the Hoff’.

Op 6 mei de volgende DMofMX is op 6 mei op het circuit van MSC Mill-Aldendriel in Mill.