X

Nieuwe MXGP Pro video game voorgesteld!

Ter gelegenheid van de GP van Trentino kondigde de Italiaanse publisher Milestone MXGP Pro aan, een nieuwe editie van de bekende MXGP video game. Op vrijdag 29 juni zal MXGP Pro gelanceerd worden voor Playstation 4, Xbox One en Windows PC/Steam. Gezien het groot aantal vernieuwingen mag MXGP Pro gerust als een revolutie worden gezien.

MXGP Pro wordt gisteren voorgesteld aan de wereld met als slogan “Live the motocross experience like never before!” Vrij vertaald: Beleef motorcross zoals nooit tevoren. Ondertussen is MXGP Pro de vijfde generatie van het MXGP spel. Waar “Mud”, de eerste editie van het spel veel meer een leuke arcade-game was, mikt MXGP Pro op een zo realistisch mogelijke beleving. Door het levensechte gedrag van motoren, rijders en circuits na te bootsen, komt Milestone nu dus met een simulator game van hoog niveau.

Wie gewoon snel een spelletje wil spelen, zal dat nog steeds kunnen. Voor de echte fans en wie zelf rijdt, belooft MXGP Pro een schatkamer aan details en een realistische beleving. De ervaring van alle voorgaande edities werd weliswaar meegenomen in het nieuwe spel, maar MXGP Pro” voegt vooral een nieuwe ziel toe door:

– Een nieuwe systeem om de motor af te stellen. Spelers kunnen voortaan elke paramater van de afstelling zelf kiezen op basis van echte gegevens.

– Racen zoals het echt is: ook subtiele rijtechnieken waarmee toprijders het verschil maken zoals scrubs en whips kan je uitvoeren. Maar ook rijfouten worden genadeloos afgestraft!

– Extreem realistische bewegingen van zowel de rijders als het gedrag van de motoren en ook hoe de baan verandert.

We konden zelf in Arco di Trento al even op het spel spelen. De game ziet er magistraal uit en ook de game play zelf ging er enorm op vooruit. Hiermee steeg ook de moeilijkheidsgraad wat de uitdaging natuurlijk des te groter maakt.

YouthStream vice-president David Luongo: “Eigenlijk zijn we samen met opgegroeid met Milestone. Beetje beetje is het véél realistischer geworden, zo benadert de game steeds meer de werkelijkheid. En ook Milestone is de voorbije jaren flink gegroeid. Van een klein familiebedrijf is het nu uitgegroeid tot één belangrijke speler op hun markt. De MXGP video game is een heel belangrijke showroom voor het MXGP wereldkampioenschap want alles is één op een zoals mensen het kennen, de echte circuits, de echte motoren, de echte GP piloten en hun uitrusting. Milestone heeft ook heel geregeld mensen naar wedstrijden gestuurd om circuits op te nemen, massa’s foto’s te maken, rijders te scannen enzovoort. We zijn erg trots op het resultaat van al dat werk!”

Andrea Loiudice, marketing manager Milestone: “Dit jaar wilden we het wat anders aanpakken. We hadden geen zin om gewoon een MXGP 4 te maken! We wilden het nog meer realistisch maken om mensen echt te laten beleven wat het is om in een GP te rijden. De physics van de game en de rijders werden herschreven, Je kan ook de motor afstellen en zien wel verschil dat geeft op de baan. Om beter input te krijgen, gingen we aankloppen bij drie van de grootste rijders ter wereld met Tony Cairoli, Tim Gajser en Gautier Paulin. Dankzij hun feedback is het spel nog échter geworden zowel qua look en feel!”

Tony Cairoli: “Ik zie er een beetje dik uit in het spel (lacht). Nee serieus, het ziet er allemaal ontzettend gelikt uit. En deze MXGP Pro versie brengt alles weer naar een nieuw niveau. Je voelt zelf de verschillen als je veranderingen aan de motor aanbrengt bijvoorbeeld. Milestone levert heel belangrijk werk voor de motorcross in het algemeen met dit spel. Elke editie is beter en beter, ik ben dan ook blij dat ik daartoe mijn steentje heb kunnen bijdragen.”

Tim Gajser: “Het is echt cool om met de makers van MXGP Pro te mogen samen te werken. Ik deed hier gisteren op de PlayStation een race in Arco di Trento en ziet er identiek uit zoals het echt is. In de Pro modus kan je niet zomaar overal full gas gaan. Voor een grote sprong moet je bijvoorbeeld even afremmen om niet te ver te springen. Door dat niveau van simulatie staat alles dus nog dichter bij de werkelijkheid.”

Gautier Paulin: “Ik denk dat het echt fantastisch is om een coole video game te hebben over motorcross! Dat is ook belangrijk om de sport te laten kennen aan mensen die niet zelf rijden. Op die manier kunnen ze motorcross te leren kennen. Voor het imago van de sport is het waanzinnig belangrijk om zo’n visitekaartje te hebben. Elke grote sport heeft gewoon haar eigen video game en met MXGP Pro staan we in dat rijtje. Ik heb geleerd dat het een titanenwerk is om zo’n game te maken, respect dus voor de mensen van Milestone. Eigenlijk zijn het niet alleen de rijders maar de hele motorcross sector die er wel bij varen dat er zo’n mooi spel over onze sport is!”

Foto’s: shotbyBavo