X

PR: De tweede manches verliepen beter.

In Oldebroek verliep de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross niet heel lekker voor CreyMert Racing. Op het prachtige circuit ‘De Bargen’ wisten Kevin Horgmo (250cc) en David Braceras-Martinez (125cc) alleen de tweede manche goed te scoren. De overwinningen gingen naar Jago Geerts (250cc) en Raf Meuwissen (125cc).

125cc
Met bijna 60 rijders op het circuit was het druk op het circuit van ‘Stichting Circuit Oldebroek’ maar ondanks het feit dat geen enkele ronde vlekkeloos verliep wist David zich als twaalfde te kwalificeren. De start van de eerste manche is niet zo goed en de Spanjaard wordt in het middenveld opgenomen. De 15-jarige crosser blijft knokken en rijdt zich daarmee naar een twintigste plaats. De tweede manche begint slecht en de FXR-geklede crosser begint buiten de top 30 aan de wedstrijd over 25 minuten en een ronde. In slechts vier ronden werd David zich van de 31e naar de 15e plaats! Daarna worden de verschillen tussen de rijders groter maar toch kunnen er nog drie plaatsen worden gewonnen. Wanneer de finishvlag heeft David de twaalfde plek in handen.
250cc
Tussen diverse GP-rijders staat Kevin zijn mannetje en hij komt geweldig uit de startblokken. Het lijkt er zelfs op de dat hij HGS Holeshot Award gaat winnen maar dan glijdt de machine weg en Kevin gaat kei hard onderuit. Wonder boven wonder wordt de Noor door niemand geraakt maar zijn KTM echter wel. De wedstrijd is hierdoor helaas vroegtijdig ten einde. In de tweede manche is de start minder goed en op de vijftiende plaats komt de oudste CreyMert Racing-rijder uit de eerste ronde. De wedstrijd wordt keurig opgebouwd en Kevin komt terug naar een mooie tiende plaats!

Volgende wedstrijd:
Komend weekend gaat het EMX15 verder in Italie en een week later volgt het EMX250 in Portugal. De volgende DMofMX is op 6 mei in Mill, dan zal David niet in actie komen door verplichtingen in eigen land.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie