X

PR: Een verjaardag met vallen en opstaan.

Het mag duidelijk zijn dat Ivano van Erp zijn dertiende verjaardag heel anders had voorgesteld. De Yamaha-rijder kende een moeilijke dag op circuit ‘De Bargen’ waar hij tijdens de tweede KNMV Dutch Masters of Motocross niet lekker tot scoren kwam. De scholier werd in Oldebroek beide manches 21e en zakt daarmee naar de 23e plaats in de tussenstand. De overwinning ging naar regerend kampioen Kay de Wolf die beide manches won en het kampioenschap nu leidt.

De start van de eerste manche is geweldig en Ivano lijkt de HGS Holeshot Award te gaan winnen! Hij gaat echter laat in de remmen waardoor hij naar de buitenkant drijft. Daardoor gaan plaatsen verloren en komt de scholier op de 18e plaats uit de eerste ronde. Dan gaat het mis en de Yamaha-rijder komt ten val waardoor hij nog verder terug zakt. Vanaf de 33e plaats moet de Alpinestars-geklede crosser zich op werken richting de punten. Hij werkt als een paard en komt terug naar de 21e plaats, een machtige wedstrijd van de Ossenaar.
De start van de tweede manche is minder goed maar de eerste ronde verloop wel beter! Net buiten de top tien komt Ivano over de tafelberg voor de finish gevolgd. Ook nu gaat het in de tweede ronde mis met een valpartij als gevolg. Vanaf de 27e plek moet er nu weer geknokt worden en dat is precies wat de 13-jarige crosser doet. Hij doet zijn best en kan zich ook deze manche te werken naar de 21e plaats.

Volgende wedstrijd:
Het ONK gaat volgende week verder in Rosmalen, de volgende DMofMX wordt op 6 mei verreden op het circuit van Mill.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: MXNieuws.nl