X

PR: F&H Racing team trio in de kopgroep!

De tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross is goed verlopen voor het F&H Racing Team. Het trio Kawasaki-rijders liet zich in de kopgroep zien op het fraaie circuit van Oldebroek. Adam Sterry werd vierde in het dagklassement voor teamgenoot Jed Beaton. Beide KX250F-rijders hadden hetzelfde aantal punten als Thomas Covington maar de Amerikaan scoorde de tweede manche het beste. De overwinning ging naar Jago Geerts, hij is tevens de nieuwe leider in de tussenstand.

Als vierde, vijfde en zesde komen de F&H Racing-rijders voor de eerste keer deze middag over de eerste tafelberg gevolgen. Jed in beste positie gevolgd door Ruben en Adam kijkt het duo in de rug. Even nadat Jed de derde plaats heeft overgenomen maakt hij een foutje waardoor hij terug zakt naar de zevende plaats. Op hetzelfde moment neemt Adam de vijfde plaats over van Ruben die later met motorpech naar de kant moet. Adam gaat in de achtervolging op Covington maar de Brit maakt in zijn jacht een foutje waardoor hij Jed en Pootjes ziet passeren. Jed kan met nog een aantal minuten op de klokken de derde plaats overnemen van Covington die daarna terug zakt. Adam vecht met landgenoot Watson om de vierde plaats en beide sparen elkaar niet. Het lijkt Watson te worden die vierde wordt maar in de laatste ronde weet Adam nog toe te staan en de 21-jarige Leatt-geklede crosser wordt vierde!
De start van de tweede manche verloopt niet vlekkeloos voor Jed want de Australiër gaat in de eerste bocht onderuit! Hij moet dus in de achtervolging en snijdt als een warm mes door de boter zich door het deelnemersveld heen. Ruben is als derde uit de start gekomen en kan deze positie heel lang vast houden. Na ruim twintig minuten vindt Covington een gaatje en hij neemt de derde plaats over. Ruben wordt keurig vierde voor Adam die na zon tien minuten de vijfde plaats in handen heeft weten te nemen. Deze geeft hij vervolgens niet meer af. De 20-jarige Jed komt heel erg sterk terug en wordt nog als zevende afgevlagd.

Volgende wedstrijd:
De KNMV Dutch Masters of Motocross gaat op 6 mei verder in Mill. De volgende wedstrijd voor het Zuid-Hollandse team is komend weekend de Italiaanse GP op het circuit van Arco di Trento.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Huub Munsters