X

PR: Luca Kuijpers weer een trede hoger op het podium.

Vorige week in Oldebroek werd Luca Kuijpers derde tijdens de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 50cc. De tweede wedstrijd in Rosmalen deed de crosser uit Son en Breugel het beter met een tweede plaats. Elvis Totney verbeterde zich zelf ook, de Brit werd vijfde. Met een negende plaats wist Dean Gregoire zich ook te verbeteren na een keurig debuut vorige weekend in Oldebroek. Sjevy Klokgieter (foto) werd zestiende in het dagklassement en Kay Karssemakers bleef nipt naast het podium.

50cc:
In de tijdtraining weet Luca de beste tijd op de klokken te zetten maar de KTM-rijder weet de pole-position niet om te zetten in de beste start. Luca komt als vierde uit de eerste ronde en even later weet hij Cody de Beer te passeren. De Brit Harley O‘Callaghan kan hij net niet passeren en Luca wordt derde. Elvis kan in de tweede ronden de vijfde plaats in handen pakken en houdt deze vast tot aan de finishvlag. Later op de middag heeft Luca een geweldige start en hij heeft de hele wedstrijd te leiding in handen maar niet als de vlag valt. In de laatste ronde slaat Jenairo Beerens toe en hij wint voor Luca. Gelijk aan zijn teamgenoot weet Elvis ook in de laatste ronde toe te slaan, hij wordt ook deze manche vijfde.

65cc:
Op zaterdag komt Dean ook al in actie, hij wint in Libin wint hij een wedstrijd bij de AMPL! Er worden drie manches verreden, de eerste manche wordt de wordt de 7-jarige crosser derde maar de overige manches worden door Dean gewonnen. In de eerste manche begint Dean heel goed aan de wedstrijd maar een schuiver gooit roet in het eten. De crosser uit Geldrop zakt terug naar de tiende plaats maar weet in de laatste ronde nog een plekje goed te maken. Sjevy heeft geen beste star gehad maar hij rijdt een geweldige wedstrijd van komt van de 24e plaats terug naar een knappe 14e plaats! De tweede manche begint Dean als negende aan de wedstrijd maar hij zakt terug naar de elfde plaats. De scholier vecht zich terug naar de tiende plaats maar in de slotfase komt de Tsjech Zaremba opzetten welke de tiende plaats overneemt. In de laatste ronde gaat Dean nogmaals in de aanval en met succes want hij wordt tiende! Sjevy heeft nu een betere start gehad maar moet na een foutje in de eerste en tweede ronde tevreden zijn met de zestiende plaats.

85cc:
De eerste manche komt Kay als vierde uit de eerste ronde om na bijna vijf minuten wedstrijd de derde plaats over te nemen. De achterstand op zijn voorgangers is niet meer te overbruggen en de crosser uit Boxtel wordt derde. De start van de tweede manche is minder goed maar in de eerste ronde weet de Alpinestars-geklede crosser zich op te werken naar de vierde plaats om deze tot aan de finishvlag vast te houden.

Volgende wedstrijd:
Komende zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma, dan worden de punten verdeeld in het Drentse Westerbork.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Floris van den Elsen