X

PR: Luca Kuipers op podium in Oldebroek.

In Oldebroek is Luca Kuipers goed aan het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 50cc begonnen. De crosser uit Son en Breugel werd vierde en tweede tijdens de manches op het circuit ‘De Bargen’ en dat leverde hem de derde plaats op in het dagklassement. Teamgenoot Elvis Totney werd zesde in het dagklassement. Zowel Dean Gregoire als Sjevy Klokgieter maakte hun debuut in de 65cc Kleine Wielen. Dean wist negende te worden in het dagklassement en Sjevy stuurde zijn Vos Oss-KTM naar een vijftiende plaats. Op tweede Paasdag kwam Kay Karssemakers (foto) in actie tijdens de tweede KNMV Dutch Masters of Motocross mar hij kende pech. De eerste manche werd de scholier uit Boxtel tweede maar later op de middag kwam hij niet aan de finish. Hierdoor verliest hij de leiding in de tussenstand.

85cc:
In de tijdtraining weet Kay een keurige tweede tijd op de klokken te zetten waardoor hij een mooie startpositie kan uitkiezen tijdens de beide manches over 20 minuten en een ronde. De eerste manche komt de KTM-rijder goed uit de startblokken en hij weet in de eerste ronde de leiding naar zich toe te trekken. Een ronde later komt De Wolf voorbij waarna er een bikkelhard duel ontstaat. De Wolf komt iets beter door de achterblijvers en weet de manche te winnen voor Kay.
De start van de tweede manche is ook goed voor Kay die ook nu snel aan de leiding komt. Voor het volbrengen van de eerste ronde komt De Wolf echter voorbij. De eerste helft ontlopen deze tieners elkaar nauwelijks maar dan komen de achterblijvers. Kay raakt deze rijder nipt voor de waves en komt daardoor ten val. Hij zakt terug naar de vierde plaats vlak achter Smulders en Kooiker. Nog geen ronde later slaat het noodlot opnieuw toe en valt hij stil door een steen tussen de ketting en het tandwiel wat voor de nodige schade zorgde en de wedstrijd komt vroegtijdig ten einde. In de tussenstand zakt de Alpinestars-geklede crosser naar de derde plaats op 22 punten van de leider.

50cc:
De eerste manche begint Luca niet goed, zijn start is niet goed en vanaf de 15e plaats moet hij zich naar voren werken. Dat lukt hem goed want de KTM-rijder komt nog als vierde over de finish. Elvis is als zesde aan de wedstrijd begonnen maar krijgt geen lekker tempo te pakken in de eerste manche van het seizoen. De Brit zakt terug naar de achtste plek maar kan in de slotfase toch nog de zevende plaats veroveren. In de tweede manche zijn de rollen omgedraaid, Luca zit direct in de kopgroep en Elvis moet zich vanaf de 16e plaats naar voren werken. Luca wordt deze manche keurig tweede en dat levert hem de derde plaats op in het dagklassement. Elvis vecht als een leeuw en weet heel knap terug te komen naar opnieuw een zevende plaats.

65cc:
Tijdens de eerste grote wedstrijd op de SX65 hebben Dean en Sjevy goed weten te scoren. Dean kende de afgelopen winter wat problemen door een beenblessure maar hij vocht zich knap terug. De eerste manche werd hij knap negende om later op de middag als twaalfde over de finish te komen. Een goed debuut voor de 50cc kampioen van 2017 die het nu tegen jongens van twee of zelfs drie jaar ouder moet opnemen. Hetzelfde geldt voor Sjevy die nog twee maanden jonger is dan zijn maatje uit Geldrop. Sjevy zijn doel was om beide manches in de top twintig te finishen, dat is gelukt met een 17e en 15e plaats.