X

Sam van de Ven vanuit Stevensbeek.

Het Noord Brabantse Stevensbeek was afgelopen weekend place 2 be voor de MON en de dames. Dat de zon overvloedig en overuren had gemaakt voorafgaand aan deze wedstrijd kon de organisatie niet deren want het Radiocircuit lag er weer perfect bij.

Sam maakt nog elke week vordering op de Hastenberg-Honda, en nam in de training geen risico om klaar te zijn voor de manches. Als veertiende mag de Honda rijdster een startplekje uitzoeken voor aanvang van de eerste heat. Vlotte start en Sam duikt bij de kopgroep de eerste bochten in. Al vrij snel weet ze aan te sluiten bij de top drie en het gaat er snel aan toe, maar dat is blijkbaar niet zo een probleem om te volgen. Toch moet Sam na enkele ronden gas terug nemen door armpump. Intussen was er reeds een gat geslagen met de rest van het deelnemersveld en kon de Hastenberg rijdster controlerend vierde worden in de reeks. Was het de innerlijke schrik om weer tegen die armpump aan te lopen, of was de focus er net niet goed bij toen het starthekken viel, bij aanvang van de beslissende manche? Wie zal het zeggen, Sam die als negende had mogen oprijden mist haar start en is op een veel zwaarder geworden track op achtervolgen aangewezen. De eerste paar ronden kan ze haar ritme maar niet vinden en is het een moeilijke race. Toch is Sam verbeten en op karakter vecht ze zich langzaam aan in de wedstrijd en dan gaat het plots een stuk beter en moet tegenstander na tegenstander er aan geloven. De zwart – wit geblokte vlag komt dan ook te vroeg voor Sam die aan een goede opmars bezig was, toch weet ze knap als vijfde over start en finish te komen.

Elke keer dat er met de zwaardere motor gereden is kan Sam zeggen dat ze stapjes voorwaarts aan het maken is. En dat is een gunstige evolutie met het oog op de komende wedstrijden. Met amper drie volle maanden op de Honda 4takt te zitten mogen we zeggen dat het de juiste beslissing is geweest om die overstap te maken. Sam staat nu op een vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap en heeft dus alles zelf in handen. Via deze weg bedankt Sam nogmaals alle sponsoren, haar ouders, trainer Peter Huijbergts. Samen kijken ze al uit naar 20 mei alwaar de eerstvolgende wedstrijd in Son op het programma staat.

Door: Geert Gelaude
Foto: Danny Relouw