Thomas Chareyre wint ook de tweede EK wedstrijd in Albaida.

Thomas Chareyre wint ook de tweede EK wedstrijd in Albaida.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dit weekend werd in het Spaanse Albaida de tweede wedstrijd van het S1 Europees Kampioenschap Supermoto verreden. Het circuit in de regio Valencia dat bekend staat om zijn smalle asfaltsectie en de razendsnelle off-road sectie was voor de derde keer achtereen de organisator van een groot evenement. Op vrijdag was er echter al een teleurstelling te verwerken toen SWM rider Mauno Hermunen hard ten val in het off-road en zijn sleutelbeen brak. Met Hermunen out, waren het vooral de Tsjechische TM rijder Pavel Kejmar, Markus Class en Diego Monticelli die het regerend Wereld en Europees kampioen Thomas Chareyre het lastige moesten gaan maken in Albaida.

In de tijdtraining op zaterdag liet de Fransman echter al zien dat hij ook in Albaida de allersnelste is. Chareyre kreeg het echter niet voor niets want Pavel Kejmar en Markus Class deden niet veel onder voor de TM Factory rijder. Bij de start van eerste race was het Chareyre die kopstart pakte en deze niet meer afstond. Al snel in de race wist hij een voorsprong op te bouwen op de rest van het veld. Achter Chareyre waren het Kejmar en Class die het met elkaar aan de stok hadden. In de derde ronde wist Kejmar, Class in te halen waarna hij geen fouten meer maakte en de Duitser achter zich wist te houden. De leiding van Chareyre kwam niet meer in gevaar en de Fransman finishte met vier seconden voorsprong al eerste. Kejmar kwam als tweede over de streep gevolgd door Markus Class. Milan Sitniansky and Diego Monticelli maakte de top vijf compleet.

De tweede race verliep niet veel anders dan de eerste. Ook nu pakte Thomas Chareyre de kopstart om gelijk uit het zicht van de anderen te verdwijnen. Markus Class zat er weer goed bij de start, net voor zijn grootste concurrent Pavel Kejmar. In het off-road maakte Class echter een fout waardoor hij terugviel naar de achste plaats. Diego Monticelli pakte de derde plaats over op de voet gevolgd door SWM rijder Edgardo Borella die nu geen fouten maakte en er gelijk vanaf het begin goed bij zat. Terwijl Chareyre steeds verder en verder uitliep, wist Class zich terug te werken naar de zesde plaats achter Milan Sitniansky. Verder kwam de Duitse Husqvarna rijder niet, omdat het gat te groot geworden was naar de top vijf.  Thomas Chareyre pakte wederom de winst in de tweede race, op 8:590 seconden gevolgd door Pavel Kejmar die bijzonder constant is dit seizoen. Derde werd TM Factory rijder Diego Monticelli die met deze derde plaats ook de laatste plaats op het podium pakte.

De volgende wedstrijd op het EK is op 9 en 10 juni 2018 op het circuit van Poznan, Polen

Alle uitslagen zijn te vinden op: http://www.supermotos1.eu/?page_id=3160

Foto: Gerwin van Rosmalen / SupermotoPics

 

Uw reacties