Voorbeschouwing ADAC MX Masters 2018.

Voorbeschouwing ADAC MX Masters 2018.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Komend weekend begint de ADAC MX Masters op het circuit van Frustlich Drehna. Op het zandcircuit even ten Zuiden van Berlijn wordt de eerste wedstrijd in de serie van zeven verreden. Voorheen kwamen er ‘slechts’ drie klasses in actie maar vanaf dit jaar hebben de 125cc een eigen wedstrijd. Bij de ‘Masters’ gaat Dennis Ullrich de titel ondanks andere berichten eerder dit jaar toch verdeden. Hij zal dit echter doen op een 2-takt machine en met zijn eigen team; 2-Stroke Revolution Racing.

ADAC MX Masters:
Na jaren afwezig te zijn geweest in eigen land zal Maxi Nagl dit jaar het volledige kampioenschap gaan rijden. De TM-rijder is dan ook de grote favoriet voor de titel. Wij verwachten echter dat het geen eenvoudige klus wordt voor Nagl die het zal moeten opnemen tegen Henry Jacobi, Filip Neugebauer en Matiss Karro die dus terug komt uit Brazilie. Daarbij kunnen ook de namen van Ken de Dycker en Jens Getteman worde gezet, de Belgen rijden het gehele kampioenschap in Duitse dienst. De Dycker heeft een deal met WZ Racing terwijl Getteman opnieuw voor Pfeil Kawasaki zal uitkomen. Andere Belgen in Duitse dienst zijn Nolan Cordens (Becker Racing), Cedric Grobben (SHR Motorsports), Thomas Vermijl (Raths Motorsport), Nathan Renkens en Jeremy Delince bij Honda-dealer KMP Racing. Na het missen van een KNMV Dutch Masters of Motocross door ziekte heeft Jeffrey Dewulf (Motorshop Desmet-KTM) besloten zich te gaan richten op de ADAC-titel. Vanuit Nederland komen Lars van Berkel (SKS Racing-Husqvarna) en het Hutten Metaal Yamaha-duo Sven van der Mierden en Mike Gijsbertsen in actie.

ADAC MX Youngsters:
Bij de 250F-rijders is het minderdruk met de Laaglanders; Omar Baloglu, Bryan Engelen (Raths Motorsport), Dani de Vries en Jarno Kooij (Becker Racing), gaan het gehele kampioenschap rijden. Voor Robbert Fobbe (Team Fobbe Campers) staat momenteel alleen de eerste wedstrijd op het programma. Een titelkandidaat aanwijzen is lastig maar wij gaan het toch proberen; Hardi Roosiorg. De Est zal het volgens ons moeten opnemen tegen Team Diga Procross-rijders Dylan Walsh en Caleb Grotheus. Verder zouden Kim Savaste (Pfeil Kawasaki) en Jeremy Sydow (WZ Racing) ook wel een mooie dingen kunnen laten zien. Zeer opvallend in deze klasse is de deelname van Rene Hofer en Petr Polak, beide rijders zijn normaal actief in het EMX125!

ADAC Junior Cup 125cc:
Na de succes van deze klasse in het Europees, Frans en natuurlijk Nederlands Kampioenschap komt er nu ook bij de ADAC een eigen 125cc-klasse. Meer dan 100 rijders hadden zich aangemeld, er is slechts plek voor 50 crossers. Wij zien geen Belgen in actie tegenover vier KNMV-rijders; Raivo Dankers (Team RD10 by Mefo Sport), Brian van der Klij (Team marXparts by Motocenter Hegau), Raf Meuwissen (Raths Motorsport) en Rick Wennekens (SKS Racing-Husqvarna). Zonder twijfel gaan zowel Dankers als Meuwissen mee doen voor de titel, ze moeten dan de strijd aan met Maximillian Spies, Filip Olssen (Team Diga Procross), Lion Florian en de Rus Maksim Kraev. Overigens komen deze rijders niet alle wedstrijden in actie, de 125cc rijdt zes van de zeven wedstrijden!

ADAC Junior Cup 85cc:
Ook in de lichtste klasse heel veel aanmeldingen en ook hier slechts 50 startplaatsen beschikbaar. Kay de Wolf zou het volledige kampioenschap gaan rijden maar hij heeft besloten zich te richten op de KNMV ONK-titel. Dat betekend dat Ivano van Erp (Team Mefo Sport-IvE-432-Yamaha) de enige Nederlander is in dit kampioenschap. Van Erp is bezig aan zijn eerste jaar bij de grote wielen en heeft als belangrijkste doel heel veel leren. Vanuit Belgie reizen drie talenten naar Duitsland, dit onder aanvoering van Liam Everts die voor ons de grote titelkandidaat is. Naast Everts rijden ook de gebroeders Sacha en Lucas Coenen het gehele kampioenschap. De grootste tegenstanders voor Everts volgens ons; Camden McLellan, Constantin Piller, de Deen Tobias Caprini en de Let Edvards Bidzans. Ook boor de 85cc geldt dat er zes wedstrijden op de kalender zijn.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: ADAC MX Masters

Uw reacties