X

Vsevolod Brylyakov komt weer boven water!

Precies een jaar geleden liep Vsevolod Brylyakov in Valkenswaard een ernstige schouderblessure op. Die hield hem de rest van het seizoen aan de kant. Bijna een jaar en een zware revalidatie later is de Rus terug waar hij thuishoort: in de frontlinie van de MX2. De Kemea Yamaha rijder eindigde vorig weekend in Arco di Trento knap vierde.
De Grote Prijs van Trentino, in de schaduw van de Dolomieten, was een beetje de wedergeboorte van Vsevolod Brylyakov. Het werd zijn beste resultaat na de zware schouderblessure die hij vorig jaar opliep. Met Ben Watson op de negende plek (11+7) en Jago Geerts op plaats tien (7+13) eindigden alle drie de Kemea Yamaha-rijders overigens in de top tien.

Vsevolod Brylyakov: “Ik was ongelofelijk blij met mijn resultaat in Arco di Trento. Na de tweede reeks heb ik zelfs een traantje gelaten. Zoveel betekende dit voor mij. Ik kende twee totaal verschillende reeksen. In de eerste reeks moest ik mijn weg naar voor banen na een slechte start. Ik bleef pushen tot het einde. Mijn start was gelukkig een pak beter in de tweede reeks. Na enkele passeermaneuvers reed ik al snel op de derde plaats. Ik kon mijn snelheid en positie al bij al vlot handhaven.”

Ook de teammanager van Kemea Yamaha, Marnicq Bervoets was opgetogen over zijn “joker”. “Seva reed een sterke Grote Prijs. Hij rijdt graag en altijd goed in Pietramurata, dat gaf hem extra vertrouwen. Zijn tweede reeks was heel straf. Aan de ene kant is het misschien wel spijtig dat hij het podium op één punt mist. Aan de andere kant ben ik blij dat zijn harde arbeid eindelijk beloond wordt.”

Als het van Brylyakov zelf afhangt was Trentino nog maar het begin. “De weg terug was lang en hard en het is nog niet gedaan. We blijven werken en natuurlijk wil ik nog meer! Oké, ik miste op één punt na het podium maar het was sowieso een enorme opsteker.
Ik wil vooral Kemea Yamaha bedanken omdat ze in mij zijn blijven geloven. Maar ook mijn familie en alle mensen die toch nog vertrouwen in mijn hebben en die me door dik en dun steunen. Arco was een geweldige dag, maar het is nog maar één goed resultaat. Ik moet hard blijven werken en wil de lijn doortrekken in Agueda.”
Foto’s: Bavo Swijgers