X

Wat doe jij nou? Amel Advokaat.

In de rubriek #Watdoejijnou kijkt MXMag wat voormalige topcrossers vandaag de dag doen. Hun gezinsleven en hun huidige werkzaamheden. Hoe kijken ze terug op hun carrière, de hoogte en dieptepunten. Deze keer eerste ex-crosser en later enduro-rijder Amel Advokaat.

MXMag: Stel jezelf even kort voor:
AA:
Ik ben Amel Advokaat woon sinds drie jaar in Wijchen met Marloeke en onze twee zoons van vijf en twee jaar oud.
MXMag: Wat doe jij tegenwoordig voor de dagelijkse boterham?
AA:
Ik werk sinds november 2013 als Brandmanager bij Husqvarna Motorcycles daarnaast ben ik nog steeds werkzaam in het bedrijf van mijn vader VOF V.S.E. Advokaat.
MXMag: Hoe kijk jij terug op jou motocross/enduro-carrière?
AA:
Ik heb een hele mooie tijd gehad en heel veel van de wereld kunnen en mogen zien. Je komt dan vooral op plaatsen waar je als toerist niet zo 1 2 3 naar toe zou gaan. Zonder mijn sport was dat niet mogelijk geweest. En daarbij heel veel mensen nationaal en internationaal leren kennen en daar heb ik nu in mijn huidige baan nog veel profijt van.
MXMag: Het hoogtepunt uit jou carrière?
AA:
Dat zijn er zo velen maar ik ben heel trots op mijn ISDE medailles, de EK Enduro overwinning en mijn Nederlandse Enduro titels.
MXMag: Het dieptepunt uit jou carrière?
AA:
Zonder twijfel de vele blessures die ik heb gehad.
MXMag: Beste motor ooit mee gereden?
AA:
Met een beetje geluk had ik de mogelijkheid om aantal jaar geleden de KTM450 van Justin Brayton over te nemen. Dat was echt iets bijzonders!
MXMag: Hoe kijk jij naar de huidige motocrosswereld?
AA:
Jammer dat de WK Enduro een aflopende zaak is. Daarnaast hebben ze nu de World Enduro Super Series (WESS) opgestart. Jammer dat ze dat nu pas opstarten en niet toen ik nog actief was, heel mooi om een competitie te hebben van extreem enduro tot beachrace toe. Ik ben heel benieuwd wie de competitie gaat winnen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FVDEPhotography