X

Wie houdt Pauls Jonass van MX2 wereldtitel?

Red Bull KTM rijder Pauls Jonass heeft alvast het volste vertrouwen van teamgenoot en MX2 ‘koning’ Jeffrey Herlings. The Bullet gelooft er dan ook rotsvast in dat “PJ41” KTM naar de derde dubbele MX2 kroon leiden na z’n eigen dubbelslag (2012 & 2013) en die van Marvin Musquin (2009 & 2010).

De 21-jarige Jonass heeft na 3 GP’s nog steeds de maximale score achter zijn name. Niet alleen won hij 3 Grote Prijzen, hij scoorde ook 6 reekszeges. Daardoor trekt Pauls komend weekend met een voorsprong van 30 punten op Thomas Kjer Olsen naar het Italiaanse Pietramurata.

Pauls Jonass is dé te kloppen man in het WK MX2!

“Het ziet er goed uit voor Jonass om dit jaar wéér het WK MX2 te winnen”, vindt Jeffrey Herlings. Zelf reed ‘The Bullet’ in zes jaar tijd naar meer dan 60(!) GP overwinningen op de 250 SX-F. “Ik zie hem elke week bezig en hij ziet er heel sterk uit. Mentaal geeft hij nergens iets om. Hij denkt alleen maar ‘ik ben de man’. Dat is leuk om te zien. Hij blijft ook gewoon met beide voeten op de grond en begint niet te vliegen nu hij zoveel success heeft. “

Hoe lang duurt de zegereeks?

Pauls Jonas kan door zijn glansprestaties natuurlijk op veel bijval rekenen maar er is ook een keerzijde. Hoe lang zal zijn foutloos parcours duren? “Dat zorgt zeker voor extra druk. Elke keer als je wint, denken mensen dat je goed rijdt. Ze denken dat je niet hoeft te trainen, maar de waarheid is dat je nog meer moet trainen!” legt hij uit. “Mensen verwachten dat ik win… en dat wil ik ook. Ik kijk momenteel echt uit naar elk weekend en ik werk hard aan om mijn 1-1 scores vol te houden. ” De Let sprak ook over het mogelijke mentale voordeel om van in het meteen zo toe te slaan. “Ik kan me herinneren dat ik tegen Jeffrey (Herlings) reed en terwijl je samen aan de start stond, dacht hij bij zichzelf dat hij je al had geklopt. Ik weet dat de anderen hun best zullen doen om mij te verslagen, maar misschien vragen ze zich ook af of ik met dezelfde instelling aan de start sta.”

Volgt Jonass (midden) in de voetsporen van “MX2 koning” Jeffrey Herlings?

Jonass is ook de eerste om te wijzen op de sfeer van samenwerking binnen Red Bull KTM en zijn werk op training met Harry Everts als belangrijke factoren in zijn succes. “Ik ben dankbaar dat ik Harry aan mijn zijde heb want hij pusht me of vertraagt ​​me wanneer dat nodig is. Er is momenteel ook een echte familiesfeer in het team. Het voelt heel goed en ik ben erg blij. “

Als hij in dezelfde zin als Herlings wordt vermeld, glimlacht de Alpinestars rijder simpelweg en zegt: “Het is leuk om met de ‘koning’ van de MX2 te worden vergeleken.”

Tekst: Adam Wheeler
Foto’s: Ray Archer