X

MON: Twee op rij voor Joshua van der Linden!

Joshua van der Linden (Veen) heeft voor de tweede maal op rij de zege gegrepen bij de MX open inters. Op sportpark de Meulebèèk in Wanssum reed de Galvin MX-team rijder naar twee maal de tweede plaats in de manches en greep hiermee de dagzege. Van de Laar racing rijder René Albers (Groesbeek) eindigde op de tweede plaats. De Belg Kevin van Geldrop maakte het podium compleet.

Eerste manche
WLM design-rijder Jacky Tausch (Elshout) was als eerste weg bij de start. Hij werd gevolgd door Jaap Corneth (Baarlo) en Kevin van Geldrop. In de tweede ronde was het Tausch die in de fout ging en terug viel naar de middenmoot. Cornet reed twee ronden aan de leiding en in de vierde ronde werd hij gepasseerd door van Geldrop en van der Linden.  Dit trio bleef de hele manche dicht bij elkaar rijden en wist elkaar niet meer te passeren.

Van Geldrop won de manche voor van der Linden en Corneth. René Albers kwam op 20 sec. als vierde over de finish en bleef hiermee teamgenoot Davey Janssen (Gemert) voor die na een slecht start vanaf de dertiende plaats terug naar voren was komen rijden.

Levi Schoonderbeek won bij de MX 2 inters

Tweede manche
De beste start was voor Joshua van der Linden. In de tweede ronde nam René Albers de leiding over en sloeg al snel een gat met van der Linden. In de strijd om de tweede plaats kreeg van der Linden te maken met Jaap Corneth. Van der Linden wist stand te houden en kwam op ruime achterstand van Albers als tweede over de finish. Kevin Van Geldrop ging in de zesde ronden te fanatiek over de dijk het veld in en viel in de achterliggende bocht. Hiervan profiteerde Davey Janssen die vierde werd voor van Geldrop.

Bij de MX 2 inters ging de zege met een tweede en eerste plaats in de manches naar Levi Schoonderbeek (Nijmegen). Hij bleef Maikel van Balen (Elshout) en Henk Pater (Lunteren) voor.

Dagklassement MX open inters
1. Joshua van der Linden   2 + 2
2. René Albers                     4 + 1
3. Kevin van Geldrop          1 + 5
4. Jaap Corneth                   3 + 3
5. Davey Janssen                 5 + 4

Dagklassement MX 2 inters
1. Levi Schoonderbeek   2 + 1
2. Maikel van Balen         1 + 2
3. Henk Pater             3 + 4

 

Tekst en foto’s: Maycel de Bruijn (mdbmxpics)