X

Zege voor Muilwijk, leiding NK dames voor Swets.

Lianne Muilwijk heeft afgelopen zondag de damesklasse gewonnen tijdens de MON 24 MX nationale motorcross Wanssum. De dame uit Heukelum was in beide manches de sterkste. In het dagklassement bleef zij Cynthia Swets (Geldermalsen) en Demi Verploegh (Kerkwijk) voor. Swets nam met haar tweede plaats de leiding over van in de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap.

Eerste manche
De beste start was voor Cynthia Swets voor Demi Verploegh en Sam van de Ven (Oirschot). Vooral in de eerste drie ronden werd er een felle strijd geleverd om de voorste posities. Swets werd ingehaald door Muilwijk. In de strijd achter dit trio was het Britt Jans-Beken (Wanssum) die op haar “thuis”-circuit Samanta Josta (Gemert) en van de Ven voorbij ging. Muilwijk nam snel een voorsprong op Swets die op haar beurt Verploegh van zich moest zien af te houden. In de zevende ronde ging Verploegh voorbij aan Swets en zij werd dan ook tweede in de manche achter Muilwijk. Swets werd derde voor Jans-Beken en van de Ven.

Cynthia Swets is de nieuwe leidster in de tussenstand van het NK.

Tweede manche
In de tweede manche was het opnieuw Swets met de beste start. Zij werd gevolgd door Josta en Muilwijk. In de eerste ronde gingen Muilwijk en Josta voorbij aan Swets en was het Muilwijk die de leiding pakte. Na enkele ronden had Muilwijk een voorsprong van meer dan 10 seconden opgebouwd en Josta verloor haar tweede plaats aan Swets. Even later was het Amber Simons (Well) die op de deur klopte bij Josta. Uiteindelijk ging Simons in de laatste ronde voor de tweede maal voorbij aan Josta en werd derde achter Muilwijk en Swets. Josta passeerde de finishlijn als vierde en Jans-Beken kwam als vijfde over de meet.

In de strijd om de titel nam Swets met haar tweede plaats de leiding over van Verploegh. Simons staat op 14 punten achter Swets op de derde plaats.

Dagklassement damesklasse
1. Lianne Muilwijk    1 + 1
2. Cynthia Swets       3 + 2
3. Demi Verploegh   2 + 6
4. Amber Simons      6 + 3
5. Britt Jans-Beken   4 + 5

Tussenstand MON damesklasse 2018 (bruto)
1. Cynthia Swets       416 punten
2. Demi Verploegh   412 punten
3. Amber Simons      402 punten
4. Sam van de Ven   362 punten
5. Samanta Josta      360 punten

 

Tekst en foto’s: Maycel de Bruijn (mdbmxpics)