X

Beide kanten van de medaille voor Wilvo Yamaha

Terwijl MXGP rookie Jeremy Seewer steeds beter zijn draai vindt in de koningsklasse werd de GP van Rusland een opdoffer voor Shaun Simpson. De ervaren Schot kwam zwaar ten val tijdens de kwalificatierace en verscheen niet aan de start op zondag. Seewer werd netjes achtste en prijkt in de stand van het WK op de negende plaats, 12 punten achter Tim Gajser.

Jeremy Seewer maakte dit seizoen indruk met zijn snelheid, dat was in Orlyonok niet anders. Na een uitstekende kwalificatierace op maandag waarin hij zesde werd, trok de Zwitser met vertrouwen naar de manches op dinsdag. In beide reeksen liet Jeremy opnieuw een positieve indruk na. Seewer sloot de openingswedstrijd af als negende. Na een betere start draaide hij in de afsluitende reeks complexloos mee als zevende. Door een kleine fout halverwege de manche werd de Ixs rijder even teruggeslagen maar sloot uiteindelijk af als achtste.

Ook Shaun Simpson mikte op een top-tien notering in Rusland. Een valpartij in de kwalificatiewedstrijd gooide echter roet in het eten. Hoewel ‘Braveheart’ gelukkig niets brak, bleek tijdens de warmup op zondag dat hij té veel hinder ondervond. Uiteindelijk besloot Shaun daarom om niet te starten en zich te concentreren op de volgende MXGP in Letland.

Jeremy Seewer: “Eerst en vooral had ik veel plezier op de motor en dat blijft het allerbelangrijkste. Het was weer een heel degelijk weekend, ik voelde me dan ook goed. Ik maakte dit weekend slechts één fout waardoor ik een kleine valpartij had.  Verder liep het gewoon lekker. Mijn snelheid is oké en mijn conditie is echt goed op dit moment.

Natuurlijk kan het nog beter. Ik werk hard om de top vijf te halen, maar het uiteindelijke doel blijft om elke GP de top tien te halen. Het maakt niet uit waar we rijden: in het zand, op het harde, in de modder modder, door de regen of in de zon, wat dan ook… Ik sta er elke Grote Prijs. Nu moet ik gewoon blijven werken, want het gaat steeds beter gaat en er komen mooie tijden aan. Ik voel het!”


Shaun Simpson: “Ik voelde me niet op mijn gemak om de grens op te zoeken op deze baan te verleggen. Toch waren de eerste paar ronden van de kwalificatierace erg behoorlijk. Ik maakte een fout en schoot tussen twee tafelsprongen en schoot van het ene in het andere spoor, daarop ging ik door de reclameborden en viel drie meter naar beneden! Daarbij had ik mijn rug en rechterheup echt flink bezeerd.
Nadat ik naar het medisch centrum strompelde en enkele controles had ondergaan kreeg ik het groene licht hoewel ik op maandagavond nauwelijks kon lopen. Op dinsdagmorgen voelde ik me weliswaar beter en probeerde te rijden maar dat was onmogelijk. Ik voel me nu gelukkig oké. Met enkele dagen goede behandeling zou ik zo weer de oude moeten zijn. Dan kan ik de motortraining weer hervatten en de voorbereiding op Letland beginnen. “

Foto’s: Wilvo Yamaha MXGP