X

BREAKING: Team Ottobiano Racing sluit de deuren

Uit verschillende bronnen kregen we de bevestiging dat Ottobiano Racing Husqvarna er mee ophoudt. Het team van Brent Van Doninck en Iker Laranaga werkt dit weekend in Teutschenthal haar laatste Grote Prijs af. Na fiscale malversaties en een fikse boete kwam het team geleid door Niki Rossoto in de problemen.

Aangezien het Ottobiano circuit en het team twee aparte vennootschappen zijn, is het voorbestaan van de omloop gelukkig niet bedreigd. Het Ottobiano Racing team, ofwel 8Biano Racing team, zal worden opgedoekt. Opgericht eind 2015 als samenwerking tussen Ottbiano en Massignani Racing behaalde Ottobiano haar meest aansprekende resultaten vorig jaar met Tanel Leok die 15de werd in het WK MXGP.

Iker Laranaga zou door Husqvarna/KTM wel in een ander team geplaatst worden. Naar alle waarschijnlijkheid zou dit STC Racing Husqvarna – het team waar Henri Jacobi voor rijdt- worden, al behoren ook Diga Procross Husqvarna of VHR KTM tot de mogelijkheden. De 21-jarige Spanjaard zou in ieder geval onderdak vinden.

Voor Brent Van Doninck is de situatie minder positief. Van Doninck is door blessureperikelen bovendien bezig aan een moeizaam seizoen. Voorlopig lijkt het er op dat Brent nog geen nieuw team heeft. Meer nieuws volgt later.

Foto: shotbyBavo