X

De eerste punten zijn binnen voor Eline Burgmans.

Vorige maand in Arco di Trento was Eline Burgmans al heel dichtbij punten voor het FIM Wereld Kampioenschap WMX. Toen greep de KTM-rijdster en nipt naast maar in Teutschenthal was het wel raak! Tijdens de eerste manche op het circuit nabij Leipzig werd de Eline heel keurig 17e en dat leverde vier punten op. De tweede manche ging ook maar leverde helaas geen punten op. De overwinning ging naar Courtney Duncan, de Nieuw-Zeelandse won beide manches.

Na een 18e plaats in de kwalificatie ging Eline met vertrouwen de eerste manche in. De start was goed en vanaf de eerste bocht reed de R2R Store-rijdster in de punten. Bijna 20 minuten wist de in Lommel woonachtige dame de vijftiende plaats vast te houden. Door een klein foutje wist landgenote Braam voorbij te komen en een ronde later deed Valk hetzelfde. In de slotfase probeerde de WLM-geklede Eline om de zestiende plaats terug te pakken maar Valk liet zich niet verrassen. Eline werd zeventiende en dat leverde haar direct vier punten voor het Wereld Kampioenschap op!
De tweede manche was de start beter maar de strijd is daar ook heftiger. De dames sparen elkaar zeker niet en na behoorlijk wat ‘geweld’ weet Eline als achttiende uit de eerste ronde te komen. Na drie ronden maakt de KTM-rijdster een foutje waardoor ze ten val komt en terug zakt naar de 23e plaats. In de laatste ronde kan er nog een plekje gewonnen woorden wanneer de Zwitserse Germond ten val komt. Met een 22e plaats zijn er deze keer geen punten maar werd het wel een zeer leerzaam weekend.

Volgende wedstrijd:
Over vier weken gaat het kampioenschap verder, dan wordt er opnieuw gereden in Italie. Deze wedstrijd zal plaats vinden op het zanderige circuit van Ottobiano.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie