F4E Racing in zee met beloftevolle Kiwi James Scott!

F4E Racing in zee met beloftevolle Kiwi James Scott!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het ambitieuze F4E Racing verwelkomde vorige week James Scott in België. De 16-jarige Nieuw-Zeelander maakt nu zondag tijdens de Dutch Masters of Motocross in Mill zijn wedstrijddebuut voor het team. Scott, die eerder al actief was in de EMX150, zal aan zijn campagne in de EMX125 beginnen op 12 en 13 mei tijdens de MXGP van Letland.

De nieuwe teammaat van Kjell Verbruggen, Wannes van de Voorde en Mario Lucas wilde eigenlijk al eerder naar Europa komen. Doordat James eind januari zijn arm brak tijdens de “New Zealand Motocross Grand Prix” in Woodville moest hij echter even geduld oefenen en miste noodgedwongen de eerste EMX125 ronden.

Ondertussen zit de protegé van ex MX2 wereldkampioen Ben Townley terug enkele weken op de motor. In eigen land geldt de coureur uit Oparau als een grote belofte. Vorig jaar werd hij Nieuw-Zeelands vicekampioen in de 125cc, in 2016 pakte hij de 85cc titel. De afgelopen winter reed ondermeer veel samen met Liam Everts die in Nieuw-Zeeland een doorgedreven stage volgde bij Townley.


Tijdens zijn EMX150 deelnames in 2016 haalde de getalenteerde ‘Kiwi’ de top-5 in Teuschenthal en eindigde in Matterley Basin één manche tweede. Door een schouderontwrichting in de EMX150 ronde van Lommel moest hij zijn Europese avontuur echter voortijdig afbreken.

James Scott: “Eigenlijk was het altijd de bedoeling om terug te keren naar Europa. Het was alleen wachten op de juiste aanbieding. Ik ben blij dat die er met F4E Racing is gekomen! Over het EMX125 kampioenschap kunnen we nu niet meer praten natuurlijk omdat ik de eerste twee ronden niet kon meerijden. Mijn ambitie is zeker om me te tonen en om races te winnen. De eerste wedstrijd in Mill wordt echt een opwarmer voor mij, ik kom nog wat wedstrijdritme te kort en ik ben zeker geen zandspecialist. Zand is absoluut mijn favoriete ondergrond niet maar ik ben hier ook om beter te worden op dat soort van banen.”

Foto: PV Fotografie

LEES MEER  Doensen pakt een belangrijke zege in Italiaanse modder

Uw reacties

Ook te lezen