X

Prado eenzaam naar de pole in MX2, Geerts vijfde!

In een zonnig Kegums heeft Jorge Prado-Garcia de pole-postion veroverd voor de Grand Prix van Letland. De KTM-rijder nam de beste start en wist een ruime voorsprong op te bouwen. De eerste 15 minuten had Conrad Mewse de tweede plaats in handen maar de Brit ziet landgenoot Ben Watson en Hunter Lawrence passeren. De KEMEA Yamaha-rijder wordt tweede voor de Australier die een goede rentree maakt na zijn in Arco di Trento opgelopen handblessure. Mewse wordt vierde voor Jago Geerts, de 18-jarige crosser uit Balen rijdt een keurige wedstrijd en mag morgen dus als vijfde naar het starthek.

Met een elfde plek blijft Davy Pootjes nipt buiten de top tien maar hij finisht voor Pauls Jonass! De lokale held komt in de eerste bocht ten val met Thomas Kjer Olsen en Calvin Vlaanderen. Ze kunnen allemaal verder maar de leider in de tussenstand komt niet verder dan de twaalfde plaats. Geen goede wedstrijd voor Micha Boy de Waal en Brent Vandoninck want beide komen niet aan de finish.

De beide MX2 manches worden om 12uur en 15uur geheel LIVE uitgezonden op MotorsportTV. Vergeet niet dat er één uur tijdverschil is met Kegums! Dit weekend op Eurosport2 ook aandacht voor de MX2, de eerste manche wordt om 14uur uitgezonden gevolgd door de tweede manche LIVE om 15uur. De beide MXGP-wedstrijden zijn via de website van de NOS Studio Sport te volgen, Playsport Telenet klanten kunnen via de TV de MXGP wedstrijden kijken.

MX2 Kwalificatie GP Letland:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Ben Watson GB Yamaha
3 Hunter Lawrence Aus Honda
4 Conrad Mewse GB KTM
5 Jago Geerts B Yamaha
6 Henry Jacobi D Husqvarna
7 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
8 Ruben Fernandez E Kawasaki
9 Alvin Ostlund S Yamaha
10 Calvin Vlaanderen Z-A Honda
11 Davy Pootjes NL KTM
12 Pauls Jonass Let KTM
13 Zachery Pichon F KTM
14 Thomas Covington USA Husqvarna
15 Michele Cervellin I Honda
16 Simone Furlotti I Yamaha
17 Samuele Bernardini I TM
18 Morgan Lesiardo I KTM
19 Marshall Weltin USA Honda
20 Stephane Rubini F KTM
DNF Micha Boy de Waal NL Honda
DNF Brent Vandoninck B Husqvarna

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #RayArcherPhoto