X

Jeffrey Herlings over Dutch Masters Mill

Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory team) heeft de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill gedomineerd. Herlings was helemaal in zijn element op het zandcircuit van Mill en gaf zijn thuisfans waar ze voor gekomen waren en dat was een Herlings op zijn best!

In zowel de eerste als de tweede manche pakte Jeffrey Herlings een goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Beide keren wist hij gelijk in de eerste ronde de koppositie over te nemen en begon met een constant tempo weg te lopen bij zijn achtervolgers.

‘The Bullit’ danste over de knippen en leek absoluut geen last te hebben van de warme omstandigheden. Omdat hij het tempo strak hield tot in de slotfase wist hij beide keren tot in de top vijf te dubbelen en won op overtuigende wijze.

Jeffrey Herlings: ‘”Het is altijd fantastisch om voor eigen publiek te kunnen rijden. Het ging heerlijk vandaag. In beide manches pakte ik een goede start en wist gelijk de leiding in handen te nemen. Ik voelde me goed op de motor en heb van de wedstrijd genoten. Het was een goede training voor volgend weekend en het was perfect om mijn wedstrijdritme op peil te houden.’’

Voor Herlings was het zijn derde opeenvolgende overwinning in de Dutch Masters of Motocross en hiermee heeft zijn voorsprong in de tussenstand weer flink uit weten te bouwen. In het weekend van 14 en 15 juli wordt de finale van de Dutch Masters of Motocross verreden op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Foto’s: Niek Fotografie