X

Joshua van der Linden boekt eindelijk dagzege.

Hij was er al vaak dichtbij maar de pechduivel wist hem keer op keer te achterhalen. In tweede Pinksterdag in Venlo was Joshua van der Linden zelfs de pechduivel te snel af. Met een tweede en eerste plaats wist de Galvin MX Team-rijder de wedstrijd in Venlo te winnen. De KTM-rijder wist teamgenoot Mike van den Bogaert (1-5) voor te blijven, het podium wed compleet gemaakt door Rene Albers (5-2). Bij de Dames ging de overwinning naar Lakerveld Racing, Amber Simons wist beide manches op haar naam te schrijven met de Van de Laar-Yamaha!

Eerste manche

Het was Mike van den Bogaert die het beste weg was in de eerste manche. Hij werd gevolgd door Jacky Tausch (Elshout), René Albers en Davey Janssen (Gemert). Na drie ronden was het Jaap Corneth (Baarlo) die sterk was komen opzetten en de tweede plaats overnam van Tausch. Joshua van der Linden moest terug komen rijden vanaf het middenveld een begon inmiddels op de deur te kloppen bij de top 5. Corneth begon halverwege de manche terug te zakken. Het waren Tausch, Albers, Janssen en van der Linden die hem passeerden. Janssen passeerde ook Tausch en Albers en lag nu op de tweede plaats. Van der Linden bleef van het vijftal de snelste rondetijden rijden en hij passeerde Tausch, Albers en Janssen en schoof op naar de tweede plaats achter van den Bogaert.

Van den Bogaert was niet meer te achterhalen en won de manche voor van der Linden, Janssen, Tausch en Albers.

Henk Pater, triomfator in de MX2

Tweede manche

De beste starters in de tweede manche waren Corneth, Tausch en Janssen. Achter dit trio opende het Galvin-team, met van den Bogaert, Ronnie van Rooij (Bladel), van der Linden en Lakerveld-racing rijder Rico Lommers (Heusden) de jacht op de leiders. Eerste slachtoffer was Janssen die in een ronde drie plaatsen verloor. Corneth viel in de vijfde ronde uit en nu ging Hannamax-rijder Tausch aan de leiding. In de negende ronde was het van der Linden die Tausch passeerde en de leiding overnam. Inmiddels was het Albers die van achteruit aan een opmars bezig was en zich melde in de top 5. Van Rooij passeerde Tausch en nam de tweede plaats over. Het was echter Albers die in de laatste ronde van Rooij voorbij ging om achter van der Linden als tweede over de finishlijn te komen. Van Rooij werd derde voor Tausch en van den Bogaert die teruggevallen was naar de vijfde plaats.

Henk Pater was de dagwinnaar bij de MX 2 inters. Hij eindigde voor Levi Schoonderbeek en Maikel van Balen.

Uitslagen 24MX MON NK; Venlo, NL:
1e manche
1 Mike van den Bogaert NL KTM
2 Joshua van der Linden NL KTM
3 Davey Janssen NL Yamaha
4 Jacky Tausch NL KTM
5 Rene Albers NL Yamaha

2e manche
1 Joshua van der Linden NL KTM
2 Rene Albers NL Yamaha
3 Ronnie van Rooij NL KTM
4 Jacky Tausch NL KTM
5 Mike van den Bogaert NL KTM

Dagklassement
1 Joshua van der Linden NL KTM 2-1
2 Mike van den Bogaert NL KTM 1-5
3 Rene Albers NL Yamaha 5-3
4 Jacky Tausch NL KTM 4-4
5 Ronnie van Rooij NL KTM 6-3

Tussenstand 24MX MON NK Inters Open:
1 Joshua van der Linden NL KTM 424
2 Rene Albers NL Yamaha 414
3 Mike van den Bogaert NL KTM 404
4 Jacky Tausch NL KTM 387
5 Ronnie van Rooij NL KTM 341

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Maycel de Bruin