X

Kay Karssemakers wint een manche in Finland.

Tijdens de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc North-West heeft Kay Karssemakers een manche overwinning geboekt. De Boxtelnaar won in Finland de tweede manche op het zandcircuit van Vantaa. Na een mindere eerste manche werd de KTM-rijder nog derde in het dagklassement en bezet hij de derde plaats in de tussenstand. De overwinning even ten Noorden van Helsinki ging naar de Belg Liam Everts.

EMX85:
Op zaterdag wist Kay zich als tweede te kwalificeren voor de beide manches op zondag. De eerste manche begint niet goed voor de KTM-rijder die niet lekker uit de startblokken komt. Vanuit het achterveld moet hij zich naar voren zien te werken. In de beginfase lukt dat goed maar naar mate de wedstrijd vordert worden de verschillen in afstand groter. Toch weet de Youth Pro MX-rijder terug te komen in de top tien en hij komt zeer teleurgesteld als zevende over de finish
De tweede manche verloopt gelukkig beter voor de 13-jarige scholier. De start is nu veel beter en vanuit de kopgroep kan hij de leiding naar zich toe trekken. Daarna weet de Youth Pro MX-rijder de wedstrijd naar zijn hand te zetten en wordt de manche als winnaar afgesloten. Dankzij derde overwinning wordt Kay derde in het dagklassement en mag hij op het podium klimmen!

Volgende wedstrijd:
De derde EMX85 is over twee weken in het Duitse Dreetz, het KNMV ONK Jeugd gaat op 10 juni verder in het Gelderse Borculo.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie