X

MX2: Pauls Jonass bepaalt weer het tempo.

De wedstrijden in Arco di Trento en Agueda verliepen moeizaam voor Pauls Jonass. Vandaag in Orlyonok stelde de Let weer orden op zaken door beide manches op zijn naam te schrijven. Zijn KTM-collega Jorge Prado-Garcia werd beide manches tweede en Ben Watson stond naast het Oranje duo op het podium! Jago Geerts wordt negende op het circuit waar hij twee jaar geleden de Junior Wereldtitel wist te winnen. Landgenoot Brent Vandoninck wordt elfde voor Davy Pootjes. In de tussenstand heeft Jonass nu 20 punten voorsprong op Prado.

Voor de zesde keer dit jaar wint Prado-Garcia de FOX Holeshot Award. De Spanjaard wordt gevolgd door Jago Geerts en Jonass. De leider in de tussenstand weet de Yamaha-rijder snel achter zich te laten om na het volbrengen van de eerste ronde de leiding over te nemen. Watson komt snel naar de derde plaats maar kan het tempo van de KTM-rijders niet volgen. De Brit wordt derde voor Thomas Kjer Olsen die met nog tien minuten te gaan Stephane Rubini van zich af heeft geschud. De Fransman komt echter terug en dat zorgt ervoor dat Calvin Vlaanderen de druk op ‘TKO‘ moet op voeren. De Honda-rijder weet Rubini niet voor te blijven, de Deen lukt dat wel! Rubini komt als vijfde over de finish en daar is hij dolblij mee. De beste Laaglander is Davy Pootjes, de LRT-rijder komt als elfde over de finish voor Geerts en Brent Vandoninck.
In de sprint naar de eerste bocht laat Jonass er geen twijfel over bestaan en de 21-jarige crosser duikt als leider de eerste bocht in. De KTM-rijder wordt gevolgd door Prado-Garcia, Michele Cervellin, Henry Jacobi (uitgevallen in de eerste manche) en KEMEA-rijder Watson. De leider in de tussenstand neemt de benen en hij komt met 2,5 seconden voorsprong uit de eerste ronde. Later in de wedstrijd kan de Spanjaard iets dichterbij komen en het is nog even spannend in de laatste ronde maar Jonass wint voor Prado. Cervellin rijdt een eenzame wedstrijd, de Honda-rijder komt als derde over de finish voor Vlaanderen. De Zuid-Afrikaan heeft een mooi duel met Kjer Olsen en met een mooie actie weet hij de Deen te passeren. Watson wordt zesde en daarmee boekt hij zijn eerste GP-podium. Geerts wordt negende voor landgenoot Vandoninck, Pootjes komt als vijftiende over de finish.

De volgende GP wordt verreden op 12-13 mei, dan staat de Grand Prix van Letland op de kalender. Deze wordt verreden op het inmiddels beroemde circuit van Kegums en ‘hun’ Jonass heeft de redplate!

Uitslagen MX2 #6; Orlyonok, Rus:
1e manche:
1 Pauls Jonass Let KTM
2 Jorge Prado-Garcia E KTM
3 Ben Watson GB Yamaha
4 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
5 Stephane Rubini F KTM
6 Calvin Vlaanderen Z-A Honda
7 Michele Cervellin I Honda
8 Jed Beaton Aus Kawasaki
9 Vsevolod Brylyakov Rus Yamaha
10 Iker Larranaga E Husqvarna
11 Davy Pootjes NL KTM
12 Jago Geerts B Yamaha
13 Brent Vandoninck B Husqvarna

2e manche:
1 Pauls Jonass Let KTM
2 Jorge Prado-Garcia E KTM
3 Michele Cervellin I Honda
4 Calvin Vlaanderen Z-A Honda
5 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
6 Ben Watson GB Yamaha
7 Jed Beaton Aus Kawasaki
8 Stephane Rubini F KTM
9 Jago Geerts B Yamaha
10 Brent Vandoninck B Husqvarna
15 Davy Pootjes NL KTM

Dagklassement MX2 GP van Rusland:
1 Pauls Jonass Let KTM 1-1
2 Jorge Prado-Garcia E KTM 2-2
3 Ben Watson GB Yamaha 3-6
4 Michele Cervellin I Honda 7-3
5 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 4-5
9 Jago Geerts B Yamaha 12-9
11 Brent Vandoninck B Husqvarna 13-10
12 Davy Pootjes NL KTM 11-15

Tussenstand MX2 na 6 wedstrijden:
1 Pauls Jonass Let KTM 266
2 Jorge Prado-Garcia E KTM 246
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 219
4 Ben Watson GB Yamaha 176
5 Jed Beaton Aus Kawasaki 156
11 Jago Geerts B KTM Yamaha 102
13 Davy Pootjes NL KTM 97
20 Bas Vaessen NL Honda 56
21 Brent Vandoninck B Husqvarna 49
33 Micha Boy de Waal NL Honda 3

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #RayArcherPhoto