X

Open brief n.a.v. afgelasting VLM Antwerpen & Endurocross Deurne

Eerder maakten we hier al bekend dat zowel de VLM wedstrijd in Antwerpen als de Endurocross aan het Bosuilstadion worden afgelast. Naar aanleiding van dit nieuws verspreidde Racing Center Events de onderstaande open brief. 

Beste Motorcross en Endurocross fans, Sponsoren, Parlementsleden, leden van het Stadsbestuur Antwerpen, van de Districtsraad Deurne, onze medewerkers en al wie het aanbelangt,

Zoals U weet hadden wij met Racing Center Deurne en enkele energieke partners dit jaar twee evenementen op touw staan. Het eerste was een VLM motorcross die zou verreden worden te Antwerpen, Linkeroever op 27 mei 2018. Het tweede event was onze jaarlijkse Endurocross, die in Deurne zou gereden worden op 17 juni 2018.

Onze aanvragen waren tijdig de deur uit. De principiële toestemmingen waren gegeven. Het gebruik van de terreinen was in orde. Een en ander moest nog wel wat geformaliseerd worden. De planning klopte en de voorbereidingen voor beide wedstrijden waren in volle gang.

Er kan hier en daar wel eens iets mis lopen, maar dat het ons zo manifest zou tegen zitten hadden wij nooit verwacht. Op 4 mei kregen we te horen dat onze motorcross niet kan betwist worden. Reden: de werken rond de Oosterwheelverbinding nemen een aanvang. Op de locatie die ons was toegewezen voor de motorcross zouden werfketen opgesteld worden. Nu was dat niet zo’n probleem geweest als alle diensten beter hadden gecommuniceerd Was dit gebeurd, dan had de BAM (bouwheer Oosterwheelverbinding) dit kunnen opvangen. De motorcross moet noodgedwongen afgelast worden.

Bijna gelijktijdig vernamen we de nieuwe locatie voor de Endurocross dit niet toeliet. Dat men, gelet op de korte tijd tot het evenement, dit wel oogluikend toe zou staan. Maar bij de minste klacht zou het evenement afgeblazen worden. Het spreekt voor zich dat we op dergelijke basis niet verder konden werken. Ook de Endurocross zal dit jaar niet zal gereden worden.

Het zit allemaal wat ingewikkelder in elkaar, maar we proberen duidelijk te maken waar het in hoofdzaak om draait. Daarom deze brief om vooral te bedanken. Want er zijn heel wat mensen en organisaties die hun nek hebben uitgestoken voor ons. Zoals Bart De Wever – burgemeester Antwerpen, Peter Wouters – Vlaams volksvertegenwoordiger, Tjerk Sekeris – districtsburgemeester Deurne, Elke Breydenbach – districtssschepen Deurne, de mensen van voetbalclub Antwerp, de familie Gheysen (Ghelamco), Mr. Sebastiani – KTM en al onze (vertrouwde én nieuwe) sponsoren en verder iedereen die aan de voorbereiding heeft meegewerkt of zich daarvoor had aangeboden.

Ons verhaal is nog niet geschreven, daarvoor zijn we nog te ambitieus en te gedreven. Maar voor dit jaar moeten we de handschoen in de ring werken. Peter Wouters heeft ons beloofd dat hij in ons verhaal gelooft en dat er volgend jaar in Antwerpen ruimte moet zijn voor een motorcross.

Met sportieve dank,

Namens Racing Center Deurne
Marcel – Lutgard – Nicky – Kenny en Jens
Racing Center, Middelmolenlaan 12 – 2100 Deurne

lutgard@racingcenter.be

Foto: Plan-B