X

Positieve GP van Letland voor Jeremy Seewer

Alle aandacht binnen het Wilvo Yamaha MXGP team ging dit weekend bij de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland naar Jeremy Seewer omdat Shaun Simpson en Arnaud Tonus beiden nog geblesseerd zijn. De Letse Grand Prix werd verreden onder toeziend oog van 31.000 mensen die onder een heerlijk zonnetje konden genieten van mooie wedstrijden.

Omdat Jeremy zich op zaterdag als achtste wist te kwalificeren voor de wedstrijd, verzekerde hij zich van respectabele startplaats voor in de manches op zondag. In de eerste manche raakte Seewer verzeild in verschillende spannende gevechten met een handvol voormalig Grand Prix winnaars. Echter door een klein mechanisch probleem moest hij genoegen nemen met een veertiende plaats maar het was duidelijk dat hij de snelheid had om voor een top tien plaats mee te kunnen strijden. Met dat in zijn achterhoofd begon hij met vertrouwen aan de voorbereiding op de tweede manche.

Een goede start zorgde ervoor dat Jeremy Seewer in de top tien aan de tweede manche kon beginnen, maar hij wilde meer. Hij wist gelijk een aantal rijders te passeren en begon steeds dichter in de buurt te komen van de rijders in de top vijf. De snelheid die hij liet zien was zeer positief en uiteindelijk wist hij op een achtste plaats over de finish te komen. Met dit resultaat verzekerde hij zich van een top tien resultaat in de daguitslag. Met de twintig punten die hij scoorde in Letland blijft hij op een negende plaats staan in de tussenstand en staat slechts 24 punten achter op de zevende man.

Het Wilvo Yamaha MXGP team zal nu doorreizen naar het Duitse Teutschenthal waar aankomend weekend de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP op het programma staat. Een update over de blessure van Shaun Simpson en zijn status voor de Grand Prix zal binnenkort gegeven worden.

 Jeremy Seewer: “Opnieuw een nieuwe baan. Ik had het op zaterdag moeilijk om een goede afstelling te vinden, in het bijzonder in de trainingen. Maar gelukkig had ik een redelijk goede afstelling gevonden voor in de kwalificatieheat. Vandaag was het circuit weer heel anders. Het was zwaar en verraderlijk maar ik slaagde erin om een redelijk goed gevoel te krijgen op de baan. Helaas kreeg ik in de eerste manche af te rekenen met een klein mechanisch probleem. Ik heb mijn best gedaan om een aantal punten te pakken en daar ben ik blij mee. Ik maakte een aantal mooie inhaalmanoeuvres en volgde een aantal van de snelle mannen voor een paar ronden. Ik ben blij dat ik hier vertrek met een zeer positief gevoel op de motor.’’

Foto’s: Wilvo Yamaha MXGP