X

Preview MON Motorcrossweekend Wanssum 25/26 mei

Zaterdag 25 en zondag 26 mei organiseert MAC Wanssum de jaarlijkse motorcrosswedstrijd onder auspiciën van Motorsport Organisatie Nederland. Vele motorcrossers zullen deze dagen naar het Noord-Limburgse dorp komen om te strijden voor de punten om het NK. Het circuit ligt op een unieke locatie midden in het dorp. Op het sportpark de Meulebèèk is een circuit uitgezet  tussen de voetbalvelden door en in het aangrenzende weiland.

Op zaterdag komen alle jeugdklassen aan de start met als hoogtepunt de NK-strijd bij de MX 2 jeugd. Het jeugdprogramma wordt deze dag aangevuld met de kids & sidecars, de natte zuiger en een vrije klasse. Voor de vrije klasse. Rijders met een MON-trainingsbewijs en rijders met een startbewijs in de junioren- of seniorenklasse kunnen in deze klasse starten. Er wordt voor de vrije klasse een afwijkend tijdschema gehanteerd. Er is voor deze klasse een extra inschrijfmogelijkheid van 12.00 uur tot 13.00 uur. Hierdoor hoeft men pas dus aan het begin van de middag aanwezig te zijn. Voor de start van de eerste manche wordt er één ronde training gereden waarna men direct plaats neemt achter het starthek.

Op zondag komen de volgende nationalen klassen aan de start:

– Dames / Veteranen

– MX 2 junioren

– MX open junioren

– MX 2 senioren

– MX open nationalen

– MX 2 / MX open inters

De weersvoorspellingen gaan voor beide dagen richting de 30 graden. De MON geeft dan ook enkele tips voor de rijders:

– Drink voor en na de manche voldoende.

– Neem voor en na de manche voldoende zouten en mineralen tot je, bijvoorbeeld door isotone sportdranken of bouillon te drinken en bananen te    eten

– Ouders en helpers doen er goed aan de rijder bij de uitgang van de baan op te vangen met een fles drinken.

MAC Wanssum heeft ervoor gezorgd dat er bij de finish water beschikbaar is om te helpen afkoelen

Uiteraard geldt ook voor toeschouwers: Zorg voor voldoende drinken!!!!

Beide dagen beginnen de trainingen om 9.00 uur. de wedstrijden vangen beide dagen aan rond de klok van 11.00 uur. Het volledige tijdschema is te vinden op: www.macwanssum.nl

Het circuit is gelegen midden in het dorp Wanssum op en langs sportpark de Meulenbèèk. Adres: Sportlaan 2 in Wanssum.

De entreeprijs is op zaterdag op vrijwillige basis. Op zondag gelden de prijzen zoals gebruikelijk tijdens kampioenswedstrijden. Na 15.00 uur is de toegang gratis. Vanaf de dijken is het grootste gedeelte van het circuit te overzien. Er mag enkel op de daarvoor aangegeven plaatsen overgestoken worden en volg eventuele aanwijzingen van de medewerkers van MAC Wanssum en/of MON op.

Tekst: MAC Wanssum, MON en Maycel de Bruijn