X

Russische avontuur verloopt moeizaam voor Horgmo.

De derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc is niet goed verlopen voor Kevin Horgmo. De KTM-rijder wist slechts twee punten te scoren tijdens de GP van Rusland. Met een 29e en 19e plaats tijdens de manches is de buit minimaal voor het CreyMert Racing Team. De overwinning ging naar de Italiaan Nicholas Lapucci.

In de trainingen wordt het circuit verkend en probeert Kevin zijn draai te vinden. Het rijden gaat moeizaam en oogt onzeker. Het circuit is prachtig mooi en bijzonder hard maar ook zeer verradelijk! Kevin kan zijn draai niet vinden en ook tijdens de eerste manche komt hij niet lekker in de wedstrijd. De start is niet goed en de Noor begint buiten de punten aan de wedstrijd. Heel even lijkt hij de weg naar de punten te vinden maar later zakt hij toch terug en komt hij niet verder dan een 29e plaats.
De tweede manche begint ook niet goed en Kevin weet als 28e uit de eerste ronde te komen. Beetje bij beetje komt de 17-jarige crosser naar voren maar het rijden is opnieuw niet overtuigend. Het lijkt erop dat er ook deze manche geen punten worden gescoord. Bij het ingaan van de laatste ronde heeft Kevin de 21e plaats in handen maar hij weet in een mooie eindsprint nog twee plaatsen goed te maken. Dit betekend dat de FXR-geklede crosser als 19e over de finish komt en daarmee toch nog twee punten scoort dit weekend.

Volgende wedstrijd:
Het Belgische team reist nu snel terug naar huis want op 6 mei wordt de derde KNMV Dutch Masters of Motocross verreden in Mill. Hier al alleen Kevin in actie komen want David heeft verplichtingen in Spanje. Het EMX gaat voor beide rijders weer verder op 12-13 mei op het circuit van Kegums.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo Photo