X

Sterk optreden Coldenhoff met zevende plaats in MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende te finishen. In de tweede manche mengde hij zich in de strijd net buiten de top vijf en wist hij er een goede zesde plaats uit te halen.

Commentaar Glenn Coldenhoff:”Voor aanvang van het weekend wisten we dat de start hier heel belangrijk zou zijn. In de eerste manche bewoog ik een aantal keren achter het starthek en ik kwam slecht weg. Ik had veel werk te doen en kwam terug naar een negende plaats. In de tweede manche zat ik er beter bij na de start. In de beginfase ging het er flink op en wisselden we vaak van positie. Na een aantal ronden kwam ik in het juiste ritme en reed ik constant op een zevende plaats. Toen ik in de slotfase een paar keer bijna ten val kwam, heb ik gas teruggenomen en de wedstrijd rustig uitgereden. Omdat ik Romain Febvre nog kon pakken finishte ik op een mooie zesde plaats.”

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Coldenhoff nu zevende. Over twee weken staat de volgende Grand Prix op de kalender in het Britse Matterley Basin!

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: NiekFotografie