X

Veelbelovend debuut James Scott in Mill

Voor de derde ronde van de Dutch Masters of Motocross trok het kampioenschap naar Circuitpark “De Kuilen” in Mill. De baan deed haar naam alle eer aan want de voormalige GP omloop lag er zwaar bij. Het werd weliswaar ‘n degelijke dag voor F4E Racing maar de kers op de taart ontbrak. James Scott en Wannes van de Voorde eindigden gisteren respectievelijk achtste en dertiende.

F4E Racing verscheen met een onuitgegeven bezetting in Mill. Kjell Verbruggen kampt met een pijnlijke knie en moest de Dutch Masters of Motocross confrontatie helaas laten schieten. In tegenstelling tot de voorgaande ronden ook geen Mario Lucas. De jonge Spanjaard reed zich wél in de kijker in eigen land. Mario won twee weken geleden in Bellpuig en was gisteren in het Spaans kampioenschap de sterkste in Talavera!

Wannes van de Voorde eindigde 9de in de tweede manche.

In de tijdstraining lieten James Scott en Wannes van de Voorde de tiende en zeventiende tijd afdrukken. Wannes was behoorlijk mee weg in de eerste manche maar kon een gevallen rijder voor hem niet meer ontwijken. Na de val was de Belgische kampioen zijn ritme kwijt en kwam te traag weer op snelheid. Ook teammaat Scott had weinig geluk in de opener. Slecht gestart, kwam de Nieuw-Zeelandse belofte goed terug maar ging dan onderuit. Een tweede crash bezegelde het lot van de kersverse F4E Racing rijder die genoegen moest nemen met de veertiende plaats.

De tweede reeks werd letterlijk op gang getrokken door de F4E jongens! Scott stuurde zijn KTM 125 SX naar de holeshot, van de Voorde lag tweede in de start. Wannes van de Voorde trok volop in de aanval maar kwam in los zand ten val. Uiteindelijk zou hij van de vijftiende tot de negende  plaats terug komen. Tot ieders verbazing hield James rondenlang stand als tweede na leider Weckman. In de tweede helft van de wedstrijd kwam de pupil van Ben Townley de man met de hamer tegen. Scott moest terrein prijsgeven en finaal eindigde hij vijfde.

Kopstart voor James Scott!

Komt weekend gaat F4E Racing aan de slag in de MXGP van Letland waar de derde ronde van het  EMX125 kampioenschap wordt verreden.

Wannes Van De Voorde: “Het was een wisselvallige dag. Ik denk dat er zeker meer had ingezeten. Omdat ik niet goed mijn draai kon vinden in de tijdstraining had ik geen al te beste startplaats. Toch was ik vrij goed weg maar jammer van mijn vroege val. Daarna kwam ik moeilijk terug op dreef. In de tweede reeks had ik een super start! Ik streed mee vooraan voor de leiding maar aan de buitenzijde van de baan kwam ik in los zand terecht en viel. Gelukkig kwam ik nu wel beter in mijn ritme hoewel ik wat last had van pijnlijke armen. Positief is alvast dat de conditie goed is, ik kijk dan ook uit naar Kegums volgend weekend!”

Wannes van de Voorde voor de start met crew chief Tom Steensels.

James Scott: “De baan lag er heel zwaar bij, zo’n zandbaan is iets dat ik niet gewoon ben! Ook de eerste warmte hakte er wel stevig in moet ik toegeven. Goed was het zeker niet, maar barslecht ook niet.  Ten minste in het algemeen want de eerste race was er één om vlug te vergeten. Ik kwam twee keer ten val en meer dan die 14de plek zat er niet in. Mijn snelheid was niet verkeerd in de tweede manche, al hielp het natuurlijk wel dat ik de holeshot pakte. Omdat ik nog maar vier weken op de motor zit, heb ik conditioneel wel achterstand op dit moment. Dat voeld ik heel erg naar het einde toe. Ik zat écht kapot. Het is nu wel heel duidelijk waar ik aan moet werken.”