X

Vsevolod Brylyakov out met gekwetste knie

Kemea Yamaha Official MX2 rijder Vsevolod Brylyakov verliet op dinsdag de wedstrijd nadat hij in de tweede manche zijn knie verdraaide. Hierbij liep “Seva” een gebroken sprongbeen (botje in de enkel) op en hij scheurde de voorste kruisbanden van de knie.

De 22-jarige Rus kwam pas weer in vorm en werd derde in de GP van Trentino, Italië. Voorlopig blijft Brylyakov in Moskou, waar hij zal revalideren onder toezicht van zijn vertrouwde chirurg Dr. Sergey Demin in het Militair Hospitaal. Van zodra er bekend is over zijn terugkeer in competitie zal dit worden bekend gemaakt

Vsevolod Brylyakov: “Ik kan het gevoel dat ik nu heb niet uitleggen. Het weekend in Rusland was geweldig, mijn snelheid was er en alles ging perfect.  Elke sessie voelde ik me beter en ik werd vierde in de kwalificatierace. Om je seizoen te zien verpest door zoiets dom als je been uit te steken in de waves en je knie te verdraaien, is ongelofelijk. Wat een domper. Ik moet nu gewoon naar de positieve kanten kijken. Het feit dat ik snel herstel geeft me vertrouwen en ook dat ik al eerder ben hersteld na zware blessures. Aan de tijd dat het zal duren om terug te komen wil ik niet  nadenken. Ik wil me gewoon focussen op een volledig en snel herstel. Dan zien we wel wanneer ik er weer kan bij zijn.”

Erik Eggens: “In de eerste plaats is dit natuurlijk een bittere pil voor Vsevolod, en ook voor het Team en Yamaha natuurlijk. Zeker na een sterk en positief voorseizoen en een degelijke start. We waren opgelucht dat ‘Vseva’ helemaal was hersteld van zijn schouderblessure. Zijn resultaten werden steeds beter en hij paste echt prima op de YZ250F en de Kemea Yamaha MX2- structuur. Dat zag je ook aan zijn derde plaats in de tweede manche in Arco di Trento. Nu we moeten we gewoon positief blijven, ik heb alle vertrouwen in zijn herstelproces.”

Hans Corvers: “Het is ook voor mij moeilijk onder worden te brengen wat ik wil zeggen. Deze blessure is puur pech. Het is moeilijk om te accepteren dat dit Vseva overkomt, een kerel die alles over heeft voor zijn sport. Hij werkt hard, traint hard en nu ligt hij in de lappenmand, zelfs zonder te vallen maar gewoon doordat zijn voet de grond raakte. Alles ging zo goed dit seizoen. Het ging steeds beter, ook in Rusland waar hij vierde werd in de kwalificatierace. Nu hoop ik alleen dat hij goed kan revalideren. Hopelijk kan hij nog terugkomen voor het einde van het seizoen. Hij verdient een kans om iedereen zijn snelheid en kracht te laten zien.”

Foto’s: Yamaha Racing