X

Zonnige en zware DMofMX in Mill.

In Mill is de derde wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross niet vlekkeloos verlopen voor het F&H Racing Team. Op ‘Circuitpark De Kuilen’ wisten Ruben Fernández-Garcia en Jed Beaton respectievelijk zesde en zevende te worden in het dagklassement. Adam Sterry kwam tijdens de kwalificatie nog wel in actie maar door een pijnlijke enkel besloot hij om niet van start te gaan. De overwinning ging naar Jago Geerts, de Belg is ook de leider in de titelstrijd.

Met een vijfde trainingstijd plaatst Ruben zich als beste van de Kawasaki-rijders. De Spanjaard is na zijn crash in Rusland direct bij terugkomst in Nederland naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd gelukkig geen schade ontdekt waardoor de Leatt-geklede crosser vandaag alweer in actie kon komen. Ruben begint in de top tien aan de wedstrijd terwijl Jed als vijftiende uit de eerste ronde komt. De BO Oil-gesmeerde KX250F motoren werken zich snel naar de zevend en achtste plaats. Na ruim tien minuten wedstrijd gaat Jed voorbij aan zijn teamgenoot maar dan gaat de Australier in de fout. Hierdoor zakt hij terug naar de twaalfde plaats maar gelukkig weet Jed nog als negende over de finish te komen. Ruben kan na de val van Jed de zevende plaats weer naar zich toe trekken en houdt deze vast tot aan de finish.
De tweede manche van de dag over 30 minuten en een ronde begint Ruben direct goed. De 19-jarige crosser komt als derde uit de eerste ronde terwijl Jed na een valpartij helemaal achteraan moet beginnen. Hij brengt zelfs nog een bezoek aan de pits om wat schade aan de motor te herstellen. Gelukkig heeft de 20-jarige crosser van het Australische eiland Tasmania het juiste tempo snel te pakken en komt hij heel sterk terug. Een foutje van Ruben kost hem in de derde ronden twee plaatsen. De vijfde plaats geeft hij vervolgens niet meer af en daarmee scoort hij zestien belangrijke punten. Jed weet zich ondanks de warme weersomstandigheden nog heel knap terug te vechten naar de tiende plaats waarmee hij nog zevende wordt in het dagklassement.

Volgende wedstrijd:
De finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross is tijdens de beroemde Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De volgende wedstrijd voor het F&H Racing Team is volgend weekend de Grand Prix van Letland op het circuit van Kegums.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Huub Munsters