X

Beste seizoenprestatie voor John Cuppen.

Onder geweldige weersomstandigheden heeft John Cuppen goed weten te scoren tijdens de vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 300cc. Op het circuit van Matterly Basin, nabij Winchester, wist de KTM-rijder een twaalfde en dertiende plaats te pakken. In het dagklassement werd de Brabander dertiende, in de tussenstand stijgt hij naar de negentiende plaats. De overwinning ging naar Brad Anderson, de Brit is ook de nieuwe leider in de tussenstand.

Met de vijftiende trainingstijd is John na de trainingen niet tevreden en de Janssen Products Racing-rijder gaat dan ook gedreven van start voor de eerste manche. Het kost wat duw en trekwerk maar de eerste ronde wordt op een tiende plaats volbracht. Door een kleine foutje verliest hij echter drie plaatsen maar later in de wedstrijd herstelt hij zich. Na ruim twintig minuten wedstrijd kan de veelvoudig IMBA kampioen weer twee plaatsen goed maken. De elfde plaats lijkt voor het Limburgse team te gaan worden maar in de laatste ronde komt Cencioni nog voorbij. John komt als twaalfde over de finish en scoort daarmee zijn beste resultaat van het seizoen.
De start van de tweede manche is niet goed, een foutje zorgt ervoor dat John in het achterveld aan de wedstrijd moet beginnen Het rijden gaat gelukkig lekker en het lukt John dan ook om zich keurig naar voren te rijden. Het lijkt er zelf op dat hij de top tien binnen gaat komen. In de laatste ronde probeert John het. Deze aanval verloopt echter niet goed want John komt in onbalans en weet zijn KTM nipt op het circuit te houden. Cencioni is er als de kippen bij om de laatste ronde de twaalfde plaats af te snoepen. De crosser uit Escharen wordt dertiende in deze manche en ook in het dagklassement.

Volgende keer:
Op 22 juli gaat het EMX300 verder op het circuit van Loket tijdens de Grand Prix van Tsjechie.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #PaulWeyten