X

Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Matterley Basin.

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kwam de crosser uit Heesch op een zesde plaats over de finish en eindigde hiermee ook op een zesde plaats in de Grand Prix.

Op zaterdag zat er een goede opbouwende lijn in het rijden van Glenn. ‘’In de vrije training had ik het moeilijk op de baan maar nadat we de afstelling van de motor hadden veranderd, begon ik me goed te voelen op de baan. In de kwalificatieheat pakte ik een goede start en reed vervolgens lang op een tweede plaats. Ik eindigde uiteindelijk als derde en aangezien het een 1,2,3 voor KTM was, konden we zeer tevreden terug kijken op de kwalificatiedag,’’ vertelt Glenn.

Met vertrouwen begon Glenn aan de zondag maar omdat ze de baan voor de start van de eerste manche erg nat hadden gemaakt, had Glenn het moeilijk. Hij werd verschillende keren voorbij gereden maar vanaf het midden van de wedstrijd begon het lekker te gaan maar opdat moment reed iedereen bijna dezelfde snelheid. Toch sloot Coldenhoff de manche op positieve wijze af en kwam op een zesde plaats over de finish.

In de tweede manche zat Glenn er niet zo goed bij met de start. ‘’Ik kwam niet goed uit de start maar kende vervolgens een goede eerste ronde waarin ik verschillende rijders heb gepasseerd en me op werkte naar een zesde plaats. Ik voelde me de hele wedstrijd goed maar had net niet de snelheid van de rijders voor me waardoor ik opnieuw zesde werd.’’

Met tweemaal een zesde plaats in de manches eindigde Glenn ook in het dagklassement op een zesde plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een zevende plaats staan maar is veel punten uitgelopen op de achtste man. ‘’Ik ben een beetje teleurgesteld want na zo’n goede zaterdag had ik er iets meer van verwacht maar van de andere kant heb ik twee keer goed gescoord en dat is zeer belangrijk voor de tussenstand.’’

Volgend weekend wordt de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap verreden in het Franse St. Jean d’Angely.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO