X

Covington opnieuw op de pole, Pootjes zesde!

Ook in Ottobiano mag Thomas Covington vanaf de pole-position vertrekken. De Husqvarna-rijder reed de gehele kwalificatiewedstrijd aan de leiding. Jorge Prado-Garcia wordt tweede voor de opnieuw zeer sterk rijdende Calvin Vlaanderen. Ook een knappe wedstrijd van Davy Pootjes, de 20-jarige LRT-rijder (foto) wordt zesde net achter ‘Redplate’ houder Pauls Jonass.

In de wedstrijd over 20 minuten en twee ronden neemt Covington de beste start voor Prado-Garcia, Pootjes, Vlaanderen en Jonass. De regerend kampioen weet zich nog net in de eerste helft van de wedstrijd op te werken naar de tweede plaats. Even later gaat Jonass in de fout en hij valt even stil Prado komt neemt de tweede plaats over voor Vlaanderen en ook Ben Watson heeft Pootjes te pakken. Jonass heeft de vijfde plaats in handen op de voet gevolgd door Pootjes die als zesde over de finish komt. Jago Geerts is de beste Belg, de scholier wordt tiende terwijl Bas Vaessen keurig vijftiende wordt. Micha Boy de Waal komt als 18e over de finish terwijl Brent Vandoninck na een val helaas niet aan de finish komt.

Alleen via MotorsportTV zijn alle vier de manches LIVE te volgen. De uitzending begint op 13uur. Op Eurosport2 ook beelden maar deze uitzending begint pas om 16.30uur. Dan zijn eerste de MXGP-wedstrijden te bekijken en daarna beide MX2 wedstrijden. De MXGP-wedstrijden zijn via de website van de NOS Studio Sport te volgen, Playsport Telenet klanten kunnen via de TV de MXGP wedstrijden kijken vanaf 14uur!

MX2 Kwalificatie GP Italie:
1 Thomas Covington USA Husqvarna
2 Jorge Prado-Garcia E KTM
3 Calvin Vlaanderen Z-A Honda
4 Ben Watson GB Yamaha
5 Pauls Jonass Let KTM
6 Davy Pootjes NL KTM
7 Conrad Mewse GB KTM
8 Iker Larranaga-Olano E Husqvarna
9 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
10 Jago Geerts B Yamaha
11 Henry Jacobi D Husqvarna
12 Adam Sterry GB Kawasaki
13 Michele Cervellin I Yamaha
14 Hunter Lawrence Aus Honda
15 Bas Vaessen NL Honda
16 Anthony Rodrigues Ven Yamaha
17 Stephane Rubini I KTM
18 Micha Boy de Waal NL Honda
19 Zach Pichon F KTM
20 Morgan Lesiardo I KTM
DNF Brent Vandoninck B Husqvarna

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Paul Weyten