X

De laatste jaars in het WK MX2.

Door de leeftijdsgrens zijn er rijders die wij in 2019 niet meer terug zien in het FIM Wereld Kampioenschap MX2. Voor Vsevelod Brylyakov, Samuele Bernardini, Micha Boy de Waal en Marshall Weltin is het vanaf nu verder kijken!

Met Brylyakov wilde Yamaha tijdens zijn laatste seizoen op de 250F hoge ogen proberen te gooien. Een zware knieblessure gooide roet in het eten van de Rus. Wat de toekomst zal brengen voor ‘Seva’ is onduidelijk.
Na het winnen van een GP-manche vorig jaar wilde Bernardini (foto) zijn MX2-carriere mooi afsluiten. In zijn jeugdjaren was de Italiaan altijd voorin te vinden. De overstap naar de Grand Prix verliepen minder succesvol. Na een jaar vertrouwen tanken in het EMX300 keerde de 23-jarige crosser terug in het Wereld Kampioenschap. Nu is het afwachten of Bernardini door groeit naar de MXGP of dat Italiaanse merk alleen verder gaat met Maxi Nagl.
Bij JUMBO-NoFear-Honda-Vamo Racing moeten beide rijders vertrekken mits het team alleen in de MX2 actief blijft. Zowel De Waal als Weltin moeten de overstap maken en beide hopen de tweede helft van het seizoen nog hoge ogen te gooien. Het zou ons niks verbazen wanneer Weltin terug gaat naar de USA, net als landgenoot Thomas Covington.
Wanneer Pauls Jonass zijn tweede titel pakt is de overstap naar de MXGP erg aanneembaar. De Let is geboren in 1997 dus heeft na dit seizoen nog twee jaren de mogelijkheid om in de lichtste WK-klasse actief te zijn.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: TM Racing spa