X

Een Grand Prix om heel snel te vergeten.

De elfde Grand Prix van het FIM Wereld Kampioenschap MX2 is er een geworden om snel te vergeten. Op het circuit van Ottobiano wisten Adam Sterry en Ruben Fernández-Garcia niet tot scoren te komen. Erger nog, beide rijders bezeerde zich en het is nog even afwachten wat de schade is! De overwinning ging naar Jorge Prado-Garcia, hij verkleind zijn achterstand op Pauls Jonass de wel aan de leiding blijft in de tussenstand.

Op zaterdag verloopt de dag nog redelijk met de twaalfde plaats van Adam in de kwalificatie. Ruben is goed aan de kwalificatie begonnen maar schuift even onderuit waarna zijn motor wordt geraakt door een collega. Bij deze botsing raakt het voorwiel beschadigd en de Spanjaard moet een pits-stop maken.
De eerste manche begint Adam nipt buiten de top tien aan de wedstrijd maar hij weet snel plaatsen goed te maken. Hij vindt het juiste ritme en weet zich naar de elfde plaats op te werken. Daar komt hij in duel met een Italiaan die voor eigen publiek niet zomaar wil opgeven. In het duel raken beide heren elkaar met een valpartij als gevolg. Er is schade aan mens en machine waardoor Adam vroegtijdig uit de wedstrijd verdwijnt. Hetzelfde overkomt Ruben op nagenoeg hetzelfde moment! De Kawasaki-rijder gaat hard onderuit en bezeert zijn pols, ook zijn wedstrijd is voorbij.
In de pauze wordt de motor van Adam herstelt om de tweede manche weer in actie te komen. Ruben komt niet meer in actie, zijn polsblessure zal onderzocht moeten worden om te zien wat de schade is. De start van Adam is niet geweldig maar hij komt net buiten de top vijftien uit de start. In de derde ronden maakt de Brit een foutje waardoor zijn terug zakt naar de twintigste plaats. Na bijna tien minuten weet Adam zich verder de punten in te werken maar dan gaat het mis. Met een pijnlijke enkel keert de Leatt-geklede crosser terug bij zijn team. Over de exacte schade is momenteel nog geen duidelijkheid.

Volgende wedstrijd:
Op 1 juli wordt de volgende GP verreden in Indonesie een week later opnieuw gevolgd door een wedstrijd in Indonesie. Daarna staat de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross op de kalender. Deze wordt verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde op 14-15 juli.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers