X

Einde seizoen voor Sam van de Ven?

Voor Sam van de Ven kan de wedstrijd in Geldermalsen maar beter snel vergeten worden. De sympathieke studente uit Oirschot kampt al langer met pech de laatste wedstrijden. Maar vandaag in de wedstrijd te Geldermalsen ging het pas goed fout!

In de eerste manche had Sam een mindere start, iets wat eigenlijk het gehele jaar niet het geval is. Gedreven als ze is wou Sam de aansluiting met de kop niet verliezen. De Hastenberg Racing rijdster heeft al heel wat tegenstanders te grazen genomen als ze op een springbult verkeerd neerkomt en met beide voeten van de voetsteunen schiet. Sam weet rechtop te blijven maar komt dan in de knippen na de bult! Ze kan haar stuur niet naar behoren vasthouden. Het stuur gaat haaks staan en ze gaat heel erg hard over de kop.

Sam voelde gelijk dat het fout was en kroop naar de kant van de baan. Haar reeds bezeerde schouder voelde nu helemaal raar aan. Na onderzoek op het terrein werd Sam ter controle afgevoerd naar het ziekenhuis alwaar er uit de eerste berichtgeving geen leuk nieuws werd ontvangen. Volgens de foto’s die gemaakt zijn op de spoed afdeling zou er een stukje bot in de schouder zijn afgebroken, en steekt dit tegen een pees. De Oirschotse is huiswaarts gereden en zal eerstdaags in haar eigen ziekenhuis op controle gaan om te kijken wat er echt gaande is en wat moet gebeuren om snel weer fit te zijn. Het lijkt er echter sterk op dat er een vroegtijdig eind van het seizoen aankomt voor de pas geslaagde studente.

Toch blijft Sam positief en kijkt ze reeds uit naar de eerstvolgende race ook al zou dit pas volgend seizoen zijn, aldus Sam zelf! Via deze weg wil ze alvast haar ouders en trainer Peter bedanken. Evenals alle sponsoren, supporters, vrienden, familie en ieder die haar blijven steunen. We houden jullie verder op de hoogte als er meer info is over de aard van de blessure.

Tekst; Geert Gelaude
Foto: Eddy Koedijk