X

Gemengde gevoelens voor JM Racing na de Britse GP.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing blikt met gemengde gevoelens terug op de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin. Thomas Covington reed een sterke eerste manche waarin hij als derde over de finish kwam maar door een slechte start in de tweede manche moest hij van ver komen waardoor er niet meer in zat dan een negende plaats. Thomas Kjer Olsen reed in beide manches op een vierde plaats toen hij te kampen kreeg met een mechanisch probleem waardoor hij een podiumplaats in rook op zag gaan.

Het circuit van Matterley Basin was in meer dan goede staat toen de rijders op zaterdag het circuit op gingen om te gaan trainen. Al snel was duidelijk dat Olsen en Covington het goed naar hun zin hadden en wisten met een vierde en een vijfde tijd in de tijdtraining goede tijden neer te zetten. Olsen sloot de dag naar tevredenheid af door in de kwalificatieheat vierde te worden. Covington pakte een matige start en kwam pas op een veertiende plaats uit de eerste ronde. Omdat het circuit erg snel was en de verschillen tussen de rijders bijzonder klein waren, had hij het moeilijk om plaatsen winst te boeken waardoor hij genoegen moest nemen met een dertiende plaats.

In de eerste manche zaten beide rijders er goed vooraan bij met de start en al snel was het Covington op een vierde plaats met Olsen daar op een vijfde plaats niet ver achter. Na een aantal ronden wisten beide rijders door te stoten naar een derde en vierde plaats en ontstond er een onderling gevecht om de derde plaats. Olsen nam in het midden van de wedstrijd de derde plaats over maar kon zich niet los rijden van Covington die met nog een aantal ronden te gaan de derde plaats terug in handen nam en deze positie ook vast wist te houden tot aan de finish. Olsen daarentegen kreeg met een mechanisch probleem af te rekenen en haalde teleurstellend de finish niet.

In de tweede manche was het Olsen die er opnieuw goed bij zat met de start en de strijd aan ging om de derde plaats. In het midden van de wedstrijd raakte hij in een gevecht verwikkeld met Henry Jacobi waarbij beide rijders elkaar raakten, wat tot gevolg had dat ze tot stilstand kwamen en waardoor Olsen terug viel naar een vijfde plaats. Hij herstelde zich snel en wist niet veel later de vierde plaats terug in handen te nemen. Helaas kreeg hij ook in deze manche een flinke tegenslag voor de kiezen want opnieuw kwam hij met mechanische problemen tot stilstand en moest de wedstrijd verlaten. Covington moest van ver komen maar gaf alles wat hij in zich had en wist de ene na de andere rijder te passeren. Ondanks dat hij in de slotfase nog een keer ten val kwam, wist hij de manche toch af te sluiten op een negende plaats en werd hiermee vijfde in de Grand Prix.

Commentaar Thomas Covington: ‘’Alles liep best wel goed voor mij dit weekend. Ik had het goed naar mijn zin hier in Engeland. In de eerste manche had ik een goede start en had een mooi gevecht met Olsen. Ik was blij dat ik de derde plaats zeker stelde. In de tweede manche was mijn start veel minder goed en moest ik van achter uit het veld naar voren komen. Door een valpartij in het midden van de wedstrijd werd het moeilijker om nog veel verder te komen maar toch wist ik nog negende te worden. Al met al was het een positief weekend en ik ben blij dat ik een goede stap voorwaarts heb gemaakt ten opzichte van de vorige Grand Prix.’’

Commentaar Thomas Kjer Olsen: ‘’Dit weekend heb ik laten zien dat ik de snelheid heb om mee te strijden om de top drie plaatsen. Ik had in beide manches een paar mooie gevechten en ik voelde me geweldig op de motor. Helaas kreeg ik af te rekenen met een klein mechanisch probleem waardoor ik in beide manches de finish niet heb gehaald. Het is teleurstellend dat ik hier geen punten heb kunnen scoren maar ik kan het niet veranderen. Mijn snelheid is de laatste paar Grand Prix’s goed en vanaf nu is het aan mij om voor de gewenste resultaten te gaan.’’

Ondanks de nulscore van ‘TKO’ blijft hij op een derde plaats staan in de tussenstand. Covington is de top tien binnen gekomen en staat nu op een negende plaats. Volgend weekend wordt de tiende wedstrijd van het kampioenschap verreden in het Franse St. Jean d’Angely.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna