X

Grieperige Davy Pootjes toont wilskracht en scoort!

Davy Pootjes van het LRT KTM team heeft zijn wilskracht getoond in de negende wedstrijd van het wereld kampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin. Pootjes kampte met griep en moest daardoor diep gaan in de beide manches. Na een achttiende plaats in de eerste manche reed hij in de tweede manche tot in de slotfase op een zesde plaats. Echter door een kleine schuiver verloor hij nog twee plaatsen waardoor hij als achtste over de finish kwam.

Davy wist op voorhand niet wat hij van het weekend moest verwachten. Hij kampte met griep en was daardoor verre van fit. Toch wilde hij er het beste van proberen te maken en proberen zoveel mogelijk punten te scoren.
De start van de eerste manche was niet goed waardoor hij pas rond de vijftiende plaats de eerste bocht in dook. Op het circuit waarop het tempo bijzonder hoog lag, reed Davy lang op een veertiende plaats maar in het tweede deel van de wedstrijd kreeg hij het moeilijker. Een paar kleine foutjes zorgden ervoor dat hij plaatsen verloor en terug viel naar een negentiende plaats. Davy gaf niet op en wist in de slotfase nog een plaats terug te pakken waardoor hij als achttiende over de finish kwam.
In de tweede manche ging het stukken beter met Davy. Een goede start zorgde ervoor dat hij rond de vijfde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. De hele manche reed hij op een zesde plaats en liet een goed tempo zien. Helaas kwam hij met nog twee ronden te gaan even ten val waardoor hij nog twee plaatsen verloor. Moe maar voldaan kwam hij op een achtste plaats over de finish en gaf hiermee toch nog een positieve draai aan een zwaar weekend.

In het dagklassement eindigde Davy op een twaalfde plaats en staat nu op een elfde positie in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Davy heeft niet veel tijd van rusten want aankomend weekend wordt de volgende wedstrijd van het kampioenschap verreden in het Franse St. Jean d’Angely.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: ?