X

Horgmo vecht zich terug naar een zesde plaats.

Op een door noodweer compleet vernietigt circuit heeft Kevin Hormgo heel veel indruk gemaakt. Op het circuit van Saint Jean d’Angely werd de Noor heel knap zesde tijdens de tweede manche van het weekend. De eerste manche wist de CreyMert Racing als 14e over de finish te komen. Dat levert hem de negende plaats op in het dagklassement en daarbij stijgt Kevin naar de elfde plaats in de tussenstand. In het EMX125 verliep de wedstrijd voor David Braceras-Martinez minder goed, de SX125-rijder wist helaas niet tot scoren te komen.

125cc:
Het harde en snelle circuit lag David goed en bij kwalificeerde zich dan ook probleemloos. De Spanjaard ging vol vertrouwen de wedstrijd in maar het ging al snel mis. Nadat het starthek val is David te gretig en hij laat de motor afslaan. Het gevolg is dat hij achteraan moet aansluiten om daarna een knappe inhaalrace te rijden. De KTM-rijder heeft een goed tempo te pakken en komt snel terug naar een 24e plaats. De rijder om de twintigste plaats komt in beeld en David probeert zich nog verder naar voren de werken. De punten zijn heel dichtbij maar dan gaat het helaas mis, David komt ten val en verliest veel tijd en plaatsen waardoor hij als dertigste over de finish komt.
De tweede manche ligt het circuit er dus helemaal anders bij door heel veel neerslag. Net buiten de punten komt de 15-jarige crosser uit de eerste ronde om zich vervolgens heel knap op te werken naar tiende plaats. Na 20 minuten gaat het helaas mis en David komt ten val precies in een grote modderpoel. Het kost de kleine crosser veel tijd om de motor weer op beide wielen te krijgen en de wedstrijd te vervolgen. Met een 26e plaats komt hij wel over de finish maar dat levert helaas geen punten op.

250cc:
De kwalificatie verloopt iedere week vlekkeloos voor Kevin. Zo ook in Frankrijk waar hij een tweede tijd in zijn groep liet noteren. De start van de eerste manche was redelijk en de Noor komt in de top tien uit de eerste bocht. Gaat er heel hard aan toe en na een botsing verliest Kevin een plaats. Na bijna tien minuten wedstrijd verliest de FXR-geklede crosser nog drie plaatsen na een botsing met de Brit Spinks. De veertiende plaats komt vervolgens niet meer in gevaar en dat levert dus zeven punten op.
Het circuit is door een zware regenbui de tweede manche helemaal anders en die omstandigheden liggen de 17-jarige crosser. De start is goed en net buiten de top vijf komt Kevin uit de eerste bocht. Opzoek naar de juiste lijnen maar Kevin in de eerste ronde een foutje waardoor hij ten val komt. Gelukkig kan hij verder en dat brengt de beest in hem boven. Vanaf de 24e plaats in de eerste ronde komt de al jaren door Airoh gesteunde crosser geweldig naar voren. Waar veel rijders vertellen dat inhalen heel erg lastig is bewijst Kevin het tegendeel. Hij weet op een geweldige manier terug te komen naar de zesde plaats!

Volgende wedstrijd:
Maarliefst drie wedstrijden in drie weken voor CreyMert Racing en Kevin want het EMX250 gaat volgende week verder in Italie. Dan wordt er gereden op het zandcircuit van Ottobiano.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo