Ivano van Erp op het podium in Lelystad.

Er kan heel veel veranderen in minder dan 24 uur. De planning was dat Ivano van Erp afgelopen weekend in actie zou komen tijdens de derde wedstrijd van de ADAC MX Masters. De Brabander kwam echter niet door de kwalificatie op het circuit van Bielstein door een kapotte achterband. Op zondag kreeg de scholier een herkansingen, deze greep hij met beide handen aan en de Yamaha-rijder werd derde in Lelystad.

ADAC:
De trainingen in Bielstein verliepen probleemloos voor Ivano die het circuit rustig verkende. In de kwalificatie ging het echter mis. In de eerste snelle ronde kreeg Ivano een lekke achterband en ging het achterwiel kapot. Omdat er tijdens de ADAC maar met een motor mag worden gereden moest en snel gesleuteld worden. Ivano kon weer terug het circuit op maar toen hij zijn snelle ronde wilde starten viel de finishvlag en had hij dus geen tijd op de klokken staan. Het team vertrekt direct terug naar Nederland om op zondagochtend naar Lelystad te rijden.

ONK:
Bij MC Flevoland werd namelijk een wedstrijd voor het KNMV ONK Jeugd verreden. Ivano had er duidelijk zin in en hij wist de eerste manche als leider aan de wedstrijd te beginnen. In de eerste bocht gaat de Ossenaar iets te ruim waardoor hij terug zakt naar de derde plaats. Er volgen gevechten met Karssemakers en Kooiker, beide zijn iets brutaler waardoor de debutant twee plaatsen verliest. Met de vijfde plaats is de regerend Wereld Kampioen 65cc echter tevreden.
Ook de tweede manche komt de YZ85 geweldig uit de start en hij pakt de leiding stevig vast. Deze weet hij ruim 15 minuten vast te houden. De Wolf komt vervolgens voorbij en de leider in de tussenstand van het ONK, de Dutch Masters of Motocross en het EMX85 wint de tweede manche. Ivano wordt knap tweede en daarmee eindigt hij in het dagklassement als derde!

Volgende wedstrijd:
Op 1 juli gaat het KNMV ONK verder op het circuit van Geldermalsen. Opnieuw een heel hard circuit. Een week later wordt de finale van het Europees Kampioenschap 85cc North-West verreden. Deze wedstrijd wordt verreden op 7-8 juli en vindt plaats op het circuit van Markelo waar eerder dit jaar de eerste Dutch Masters of Motocross werd verreden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO