X

Jeffrey Herlings klaar voor Indonesische GP

Red Bull KTM heeft vandaag bevestigd dat MXGP WK leider Jeffrey Herlings wel degelijk van start gaat in Indonesië. Daar vindt dit weekend de twaalfde GP van het seizoen plaats in Pangkal Pinang. Volgend weekend volgt de 13de GP, die eveneens in het motorgekke Indonesië wordt verreden, in Semarang.

Dit weekend is het net iets meer dan twee weken geleden dat Herlings ten van kwam op training in Berghem en zijn sleutelbeen brak. Hierdoor miste ‘the Bullit’ the GP van Lombardije in Ottobiano. Aartsrivaal Tony Cairoli deed in eigen land wat hij moest doen en herleidde zijn achterstand tot 12 punten.

“Weet je, met deze blessure zou het beter zijn geweest om terug te komen in Europa. Maar ik ben nog steeds in goede vorm,  fysiek heb ik even hard gewerkt als anders, ” verklaarde Herlings aan MXGP.com. “Op dit moment is het niet zo warm in Europa, dus dat is voor iedereen hetzelfde. Veel rijders wonen in Nederland of in België. De temperatuur en de vochtigheid zullen dus voor iedereen moeilijk zijn, en zeker voor mij.

De eerste GP dit weekend ga ik gewoon gebruiken om weer aan het racen te wennen. Ik gaan er niet heen om te proberen te domineren zoals eerder dit jaar. We zullen gewoon zien wat komt. Als dat een vijfde plaats is dan is het zo. Ik ben erg gemotiveerd om terug te rijden en iedereen weer te zien. Het was pijnlijk om naar de races in Ottobiano op TV te kijken!”

Op Instagram had Herlings zelf de onderstaande boodschap achtergelaten:
“Fight for what you love, because the days that break you are the days that make you.”

Foto’s: Cudby, Loïc Lassence