X

Kevin Horgmo dichtbij het EMX-podium!

In een bijzonder zonnig en warm Ottobiano heeft Kevin Horgmo zich bijna op het podium gereden. De eerste manche op het Italiaanse zandcircuit werd de Noor als vierde afgevlagd. De tweede manche ging de CreyMert Racing-rijder in de beginfase onderuit en moest hij terug knokken. Door een 14e plaats te pakken wist Kevin opnieuw punten te scoren. De overwinning ging naar Roan van de Moosdijk, de Fransman Mathys Boisrame blijft de leider in de tussenstand.

250cc:
De kwalificatie verloop probleemloos en Kevin weet een vijfde tijd in zijn groep op de klok te zetten. De eerste manche begint de KTM-rijder goed en hij komt als derde uit de start. In de eerste ronde maakt de 17-jarige crosser echter een foutje waardoor hij even in aanraking komt met het zand. Gelukkig kan Kevin snel verder en weet hij als zevende uit de eerste volledige ronde te komen. Wanneer vierde man Moreau in de vierde ronden een foutje maakt weet Kevin een plekje goed te maken en halverwege de wedstrijd wordt de Australier Lawrence gepasseerd. De achtervolging op vierde man Renaux wordt ingezet en n twintig minuten wedstrijd wordt de voormalig wereld kampioen jeugd ook ingepakt. Kevin heeft de vierde plaats in handen en ziet Van de Moosdijk rijden. Beetje bij beetje komt de FXR-geklede crosser dichterbij maar Van de Moosdijk laat zich niet pakken en wordt derde voor Kevin.
De tweede manche begint minder goed naar Kevin lijkt snel de top tien binnen te komen. Dan gaat het echter mis en hij komt ten val! Vanaf de 39e plaats moet hij zich naar voren werken en dat is werkelijk genieten! Het team staat vol genoegen te kijken hoe de van een verse TwinAir filter voorziende SXF250 door het veld wordt gestuurd. Halverwege deze wedstrijd over 25 minuten en twee ronden komt Kevin als de top twintig binnen. Hij rijdt dus alweer in de punten maar dat is niet voldoende. De blonde crosser danst over de diepe sporen en komt geweldig terug naar de veertiende plaats. Natuurlijk ‘als’ telt niet maar met twee rondjes meer zou er misschien wel een top tien ingezeten hebben. Wat een mooie prestatie van Kevin die moe en toch wel teleurgesteld terug komt bij de teamtruck.

Volgende wedstrijd:
Na een aantal drukke weken heeft het Belgische team nu een maandje ‘vrij’ want op 14-15 juli wordt de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross verreden. Deze wedstrijd zal plaats vinden in Lichtenvoorde en beide rijders zullen in actie komen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo Photo