X

Micha-Boy De Waal met vertrouwen naar Matterley Basin

 Na een mooie tweede plaats in het Kampioenschap van Vlaanderen trekt Micha-Boy De Waal (Jumbo No Fear Vamo Honda) met vertrouwen naar de Britse Grote Prijs. Teammaat Marshal Weltin werd in Gooik zesde. Dit weekend gaan Micha en Marshal aan de slag in Matterley Basin, in het zuiden van Engeland

Als generale repetitie voor de negende Grote Prijs van het seizoen kon de wedstrijd in Gooik tellen. Het Belgische Jumbo No Fear Vamo Honda team reed zich in het Pajottenland dan ook mooi in de kijker! Micha-Boy De Waal had geen topstart maar in het geharrewar van de aanvangsfase reed de No Fear Energy rijder zich handig naar de tweede plaats. De Waal ging op zoek naar leider Jago Geerts en was in de tweede helft van de wedstrijd zelfs de snelste man in koers. Uiteindelijk zou Micha een dikke vijf seconden na Geerts eindigen.

Na een start in het midden van het veld moest Micha in de afsluitende race blijven jagen tot hij op enkele ronden van het einde Mikkel Haarup te pakken kreeg. Ook hier waren de verschillen tussen drie en vier erg klein. Dankzij een tweede en derde plaats mocht De Waal wel oververdiend op het podium. Marshal Weltin had zich als zesde gekwalificeerd en sloot de dag na twee regelmatige manches ook af als zesde.

Helemaal verlost van alle kwaaltjes groeide Micha de voorbij weken naar zijn best vorm. Tijdens de GP van Letland reed hij zelfs richting top-10. “Zelfs in Duitsland zat het goed qua snelheid, hoewel dat een baan is die me helemaal niet ligt! Matterley Basin zou me me veel beter moeten bevallen, ik reed er al enkele keren in de EMX250. Fysiek ben ik in orde, de snelheid is er ook. Als we rechtop kunnen blijven en twee keer goed kan starten moet ik me ook in Groot-Brittannië weer kunnen tonen,” aldus de coureur uit Veen.

Voor Marshal Weltin wordt het een eerste kennismaking met het beroemde circuit in Winchester. Gezien de typische ondergrond met goede grip en de layout met veel sprongen zou dit ook voor de Amerikaanse Jumbo No Fear Vamo Honda rijder een goede baan moeten zijn. Beide manches zijn nu zondag live te zien via mxgp-tv.com 

Foto’s: Paul Weyten, Bavo, Eric Laurijssen