X

Mulders-Van de Wiel sterkste in Eersel.

Tijdens de 24MX MON nationale motorcross in Eersel hebben Frank Mulders (Bergharen) en Henry van de Wiel (Berlicum) de dagzege behaald bij de zijspan inters. De zijspancombinatie behaalde in beide manches de zege voor Carlo van Duijnhoven (Ledeacker) en Roy Bijenhof (Den Haag). René Stalman (Bel) en Joep van de Leuken (Lithoijen) behaalden met een vierde en derde plaats in de manches de derde plaats in het dagklassement.

In de eerste manche was de beste start voor de combinaties van Mulders / van de Wiel, van Duijnhoven / Bijenhof en Stalman / van de Leuken. Mulders en / van de Wiel bepaalden het tempo met vlak achter zich van Duijnhoven / Beijenhof. Stalman / van de Leuken verloren per ronde ruim drie seconden op beide combinaties en moesten zich al snel richten op het verdedigen van de derde plaats. Mulders / van de Wiel liepen langzaam maar zeker uit op van Duijnhoven / Beijenhof en grepen met 15 sec. voorsprong de manchezege. Stalman / van de Leuken moesten in de vijfde ronde de derde plaats laten aan Stephan Weijers (Meijel) / Siebe van der Putten (Veghel). Glenn van der Schraelen (Bel) / Thomas Smeuninx (Bel) behaalden de vijfde plaats in de manche. Koplopers in de tussenstand van het NK: Frans van Rooij (Bel) / Haske Maas (Someren) kwamen er in de manche niet aan te pas en eindigden op een teleurstellende tiende plaats.

In de tweede manche waren het opnieuw Mulders / Van de Wiel die direct de leiding grepen voor van Duijnhoven / Bijenhof. Evenals in de eerste manche bouwden Mulders / Van de Wiel gestaag een voorsprong op. Drie ronden voor het vallen van de finishvlag hadden van Duijnhoven / Bijenhof 8 sec. achterstand op Mulders / van de Wiel en een ruime voorsprong op Stalman / van de Leuken en lieten zij het tempo zakken. Mulders / van de Wiel wonnen de manche met 28 sec. verschil op nan Duijnhoven / Bijenhof. In de strijd om de derde plaats in de manche bleven Stalman / van de Leuken maar net Patrick Greup (Bergharen) / Maurice Visser (Hattem) voor die in de laatste ronde Bram van Dijk (Meijel) / Loet van der Putten (Handel) terugverwezen naar de vijfde plaats. Van Rooij / Senders lieten met opnieuw een tiende plaats belangrijke punten liggen.
Bij de zijspan nationalen ging de dagzege naar Max Bevers (Helmond) / Gijs van Boxtel (Budel). Michel van de Goor (Lithoyen) / Lars Vos (Lithoyen) werden tweede voor Dimitri Lenaerts (Bel) / Joey Verhoeven (Bel).

In de netto-tussenstand van het NK gaan Greup / Visser aan de leiding voor van Rooij / Maas. Mulders / van de Wiel komen binnen in de top 5. Dit gaat ten koste van Jos Bissels (Schijndel) / Wessel Susebeek (Zelhem) die in de eerste bocht van de eerste manche uitvielen met een defecte manchine.

Uitslag eerste manche
1. Mulders / van de Wiel, 2. van Duijnhoven / Bijenhof, 3. Weijers / van der Putten, 4. Stalman / van de Leuken, 5. van der Schraelen / Smeunix

Uitslag tweede manche
1. Mulders / van de Wiel, 2. van Duijnhoven / Bijenhof, 3. Stalman / van de Leuken, 4. Greup / Visser, 5. van Dijk / van der Putten.

Daguitslag Zijspan inters
1. Mulders / van de Wiel 120, 2. van Duijnhoven / Bijenhof 108, 3. Stalman / van de Leuken 97, 4. Greup / Visser 90, 5. van der Schraelen / Smeunix 88.

Netto-tussenstand MON zijspan inters 2018
1. Greup / Visser 327, 2. van Rooij / Maas 289, 3. van Dijk / van der Putten 274, 4. Mulders / van de Wiel 234, 5. Broens / Meulenbroek 188.

Tekst: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics