X

Musquin vindt broodnodige snelheid, maar Tomac wint alsnog!

Na een weekendje rust en dus 14 dagen tijd om aan zichzelf te werken, kwamen de piloten naar High Point in Pennsylvania voor hun vierde wedstrijd van het kampioenschap. De vorige drie wedstrijden, allen gewonnen door Eli Tomac met dubbele reeksoverwinningen, zorgde ervoor dat er maar één iemand favoriet was in High Point. Of kon de concurrentie die tot nu toe nooit aan de snelheid van de Kawasaki piloot konden tippen voor een ommekeer zorgen?!

De start van de eerste manche, begon alvast met een enorme vleeshoop. Een massacrash waarin o.a. Ken Roczen, Benny Bloss en de snelste man uit de tijdstraining Blake Baggett waren betrokken. Dit zorgde ervoor dat Eli Tomac nog net iets makkelijker de leiding in de wedstrijd wist te nemen. In eerste instantie leek de 14 dagen bedenktijd de concurrentie dan ook niet geholpen te hebben in het bestrijden van de regerende AMA Motocross kampioen. Maar in High Point reed de Kawasaki piloot niet zomaar gratuit naar de zege. Neen de Fransman Marvin Musquin, die in begin van de wedstrijd al kort werk had gemaakt van Justin Barcia en deze naar de derde plaats verwees, vond net voor het midden van de wedstrijd een ritme zo verschroeiend, dat hij eerst de achterstand op Eli Tomac wist dicht te rijden. Om daarna de tot dan ongenaakbare Kawasaki piloot voorbij te snellen. Eli Tomac moest het antwoord schuldig blijven en toekijken hoe Marvin Musquin zijn eerste manche zege van het seizoen beetnam.

In de tweede manche was het Ken Roczen die de holeshot nam! De Duitser kon het echter niet lang uitzingen in eerste positie. Dit door o.a. tendinitis waardoor z’n armen gevoel verliezen tijdens de wedstrijd. Maar daarnaast waren er ook Eli Tomac en Marvin Musquin! Eli Tomac die de leiding had overgenomen van Ken Roczen, kwam onder immense druk te staan van Marvin Musquin en het kat en muisspel, het potje schaak zoals Eli Tomac het zelf noemde, zorgde voor een adembenemende wedstrijd. Tot in de laatste bocht probeerde Marvin Musquin de Kawasaki piloot voorbij te gaan, maar deze had geleerd uit de eerste manche, had zich aangepast aan de tegenstander. Eli Tomac won de tweede manche en hierdoor meteen ook zijn vierde overall van het seizoen. Marvin Musquin finishte tweede in de reeks en ook in de overall met hetzelfde punten aantal als Eli Tomac. Ken Roczen finishte derde in deze tweede reeks en dat samen met zijn zevende plaats uit de eerste manche zet hem op vier in de overall, dit achter Justin Barcia die met een 3-4 finish knap het overall podium vervolledigd naast Marvin Musquin en Eli Tomac.

450 Moto 1 Resultaat
1. Marvin Musquin
2. Eli Tomac
3. Justin Barcia
4. Justin Hill
5. Blake Baggett
6. Benny Bloss
7. Ken Roczen
8. Cody Cooper
9. Weston Peick
10. Kyle Cunningham
11. Alex Ray
12. Nick Gaines
13. Cade Autenrieth
14. Brandan Leith
15. Dare DeMartile
16. Phil Nicoletti
17. Lorenzo Locurcio
18. Robert Piazza
19. Brandon Scharer
20. Henry Miller
450 Moto 2 Resultaat
1. Eli Tomac
2. Marvin Musquin
3. Ken Roczen
4. Weston Peick
5. Justin Barcia
6. Justin Hill
7. Blake Baggett
8. Benny Bloss
9. Phil Nicoletti
10. Cody Cooper
11. Toshiki Tomita
12. Kyle Cunningham
13. Ben LaMay
14. Brandon Scharer
15. Alex Ray
16. Lorenzo Locurcio
17. Henry Miller
18. Dare DeMartile
19. Nick Gaines
20. Brandan Leith
450 Overall Resultaat
1. Eli Tomac (2-1)
2. Marvin Musquin (1-2)
3. Justin Barcia (3-5)
4. Ken Roczen (7-3)
5. Justin Hill (4-6)
6. Weston Peick (9-4)
7. Blake Baggett (5-7)
8. Benny Bloss (6-8)
9. Cody Cooper (8-10)
10. Kyle Cunningham (10-12)
450 Stand in het kampioenschap
1. Eli Tomac, 197
2. Marvin Musquin, 169
3. Justin Barcia, 140
4. Ken Roczen, 131
5. Blake Baggett, 130
6. Weston Peick, 118
7. Benny Bloss, 101
8. Phil Nicoletti, 92
9. Jason Anderson, 73
10. Cody Cooper, 69

Tekst: Matthias Van Eeckhoven