X

Prado zoekt als eerste en plekje achter het starthek.

In Pangkal Pinang mag Jorge Prado-Garcia als eerste een plekje zoeken achter het starthek voor de twaalfde GP van het seizoen. De Spanjaard neemt in de eerste ronde de leiding over en rijdt vervolgens aan de leiding. Ben Watson heeft de leider altijd in het oog en voert in de laatste ronde te druk op. De KEMEA Racing-rijder (foto) wordt tweede voor de Deen Thomas Kjer Olsen. Jago Geerts is de beste Laaglander, hij wordt achtste voor Davy Pootjes.

In de kwalificatiewedstrijd willen Geerts en Adam Sterry iets te veel en beide raken het starthek. Het voordeel is dat er slechts 19 rijders in actie komen dus heel veel schade lopen ze niet op. Pootjes neemt de beste start voor Watson, Jonass, Prado-Garcia en Thomas Kjer Olsen. De Spanjaard heeft duidelijk haast en hij werkt zich in de eerste ronde naar de leiding. Watson passeert in de eerste ronde ook LRT-rijder Pootjes. In de tweede ronden wordt de Gelderlander van de motor gereden door Jonass waardoor de Nederlander terug zakt naar de elfde plaats. Jonass maakt vervolgens wat foutjes waardoor het Husqvarna-duo van JM Racing de aansluiting vindt. Heel even lijken de beide ‘Thomassen’ het de leider in het WK moeilijk te maken maar deze kan in de tweede helft van de wedstrijd afstand nemen. Met nog drie minuten op de klok gaat de Let echter in de fout waardoor Kjer Olsen en Covington voorbij gaan aan de KTM-rijder. En daarmee is de top vijf compleet. Geerts komt heel sterk terug naar de achtste plaats, Brent Vandoninck heeft als derde getraind en wordt in de wedstrijd twaalfde voor Bas Vaessen.

Zowel MotorsportTV als Eurosport2 zendt de wedstrijden LIVE uit! De uitzendingen beginnen morgen vroeg al om 7 uur! De MXGP-wedstrijden zijn via de website van de NOS Studio Sport te volgen, Playsport Telenet klanten kunnen via de TV de MXGP-wedstrijden kijken vanaf 8uur!

MX2 Kwalificatie GP Indonesie:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM
2 Ben Watson GB Yamaha
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
4 Thomas Covington USA Husqvarna
5 Pauls Jonass Let KTM
6 Calvin Vlaanderen Z-A Honda
7 Henry Jacobi D Husqvarna
8 Jago Geerts B Yamaha
9 Davy Pootjes NL KTM
10 Michele Cervellin I Yamaha
11 Adam Sterry GB Kawasaki
12 Brent Vandoninck B Husqvarna
13 Bas Vaessen NL Honda
14 Iker Larranaga-Olano E Husqvarna
15 Simone Furlotti I Yamaha
16 Yosua Pattipi Ind Husqvarna
17 Diva Ismayana Ind Husqvarna
18 Muhammed Delvintor Alfarizi Ind KTM
19 Hilman Maksum Ind Husqvarna
DNS Anthony Rodrigues Ven Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha